Ishockey

”Då förstår jag att det är riktigt allvarligt”

Ishockey Under fredagens möte i SDHL mellan HV 71 och Djurgården skadades HV-forwarden Sanni Hakala allvarligt. Kommentator i matchen var Sportens medarbetare Kenneth Andersson. – Jag kände direkt att detta var allvarligt, berättar han.

Kenneth Andersson. Foto: Privat och skärmdump från TV 4 Play

Matchen var bara några minuter gammal när Sanni Hakala jagade efter en förlupen puck.
– Hon skrinnade något så kopiöst, tar pucken och driver sig förbi vid sargkanten och tar sig in mot första stolpen innan hon faller och glider in i stolpen, återberättar Kenneth Andersson händelsen och fortsätter:
– Där tystnar jag och känner bara…

Du känner redan där att det är en allvarlig skada?
– Jag kände att det var allvarligt. Hon låg där helt orörlig de första 10-15 sekunderna. För ofta är det så att om man har åkt in i stolpen och fått en smäll så brukar man oftast vrida sig litegrann. Men hon låg helt blick stilla.

Jagade information

Han berättar att han kommenterat matcher sedan 2014 och aldrig varit med om något lika allvarligt. Men som kommentator är det hans ansvar att förmedla om vad som händer för tittarna. Han berättar att han bad grafikern i sändningen att kameramannen skulle zooma bort från händelsen.
– Vi får inte zooma in på spelare som ligger ner när vi inte har någon som helst information om hur det är så vill vi inte heller fokusera på de bilderna, för det kan bli väldigt fel.

Bilder på isen låg kvar i sändningen medan Kenneth och hans medarbetare började jaga information bakom kulisserna.
– Men vi fick ingenting och då är det bättre att låta bilderna tala istället. Efter några minuter ser jag att båren kommer fram och då förstår jag att det är riktigt allvarligt.

Övriga spelare lämnade isen och efter 35-40 minuter kom beskedet att matchen avbrutits.
– Vi var väl redan rätt snabbt inställda på att matchen skulle avbrytas. Men vi visste inte på vilket sätt, om den exempelvis skulle spelas klart senare under kvällen, berättar Kenneth Andersson och tillägger:
– Jag håller tummarna för att Sanni Hakala tillfrisknar.

HV 71 har varit fåordiga om Sanni Hakalas tillstånd. Den senaste uppdateringen berättade att forwarden flyttats från länssjukhuset Ryhov till Universitetssjukhuset i Linköping där hon under lördagen opererades för en nackskada.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *