Ishockey

Charles Berglund ny assisterande tränare i HV 71

Charles Berglund ny assisterande tränare i HV 71

Ishockey HV 71 gör en förändring i herrlagets ledarstab och tar in Charles Berglund som ny assisterande tränare. – Vi är i ett läge där laget behöver få in ny energi i omklädningsrummet, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Charles "Challe" Berglund blir ny assisterande tränare i HV 71. Bild: Pressbild

Charles Berglund ansluter till Jönköping på torsdagskvällen och är med på isen när HV 71 tränar på fredagen.

– Vi har inte fått ut det av laget som vi vill och nu behöver vi få in ny energi inför avslutningen och där tror vi att ”Challe” kan spela en viktig roll. Med sin gedigna hockeybakgrund och positiva attityd tror vi att han kan bidra med att laget lyfter, säger Kent Norberg, sportchef i HV 71.

HV 71:s nya assisterande tränare har en bakgrund med nästan 500 SHL-matcher och tio år som ledare efter sin aktiva karriär. Där har han bland annat varit tränare i Timrå IK, Modo Hockey och Djurgårdens IF. Efter ett antal år i civil karriär ser Charles Berglund fram emot att komman tillbaka till hockeyn och hjälpa HV 71 till en bra avslutning på säsongen.

– Jag har sett många matcher under säsongen och skapat mig en bra uppfattning av HV 71 och är oerhört motiverad över att komma in och stötta ledarna och laget. I den situationen klubben befinner sig är det lätt att det låser sig lite och man kramar klubban får hårt. Min uppgift blir nu att komma in och försöka få spelarna att slappna av och få lite tryck i grejerna. Jag har varit i tuffa situationer tidigare som ledare och hoppas kunna ta med mig erfarenheter jag fått från dem, säger Charles Berglund.

I och med rekryteringen av Charles Berglund entledigas Johan Åkerman från sina arbetsuppgifter som assisterande tränare i HV 71.

– Det är naturligtvis tråkigt att behöva ge sådan här besked, men vi behöver göra en förändring utifrån de sportsliga resultaten vi haft och gör detta för HV 71:s bästa. Jag vill tacka Johan för det jobbet han lagt ned och önska lycka till i framtiden, avslutar Kent Norberg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *