Ishockey

Bildextra: VGIK vann över serieledare

Ishockey Värnamo GIK lyckades besegra serieledande Guts med 3–2 men först efter dramatik.

[27/27]

Guts visade inledningsvis klass och VGIK hade svårt att få grepp på gästernas starka spelare. VGIK lyckades ändå kvittera till 1–1 genom Andreas Zöllner men Guts återtog ledningen i spel fem mot fyra
– Vi justerade lite i pausen och i andra perioden tog vi över, säger hemmatränaren Marcus Bengtsson.
Perioden blev ändå mållös.

• Bra period
Tredjeperioden blev rafflande men till en början höll Guts säkert undan. VGIK kom dock starkt tillbaka men hade svårt med målskyttet. Det var först efter 59.00 som kvitteringen kom. Erik Lilliecreutz blev målskytt med Eric Emanuelsson och Joakim Rosén som framspelare. Guts hade då en femminutersutvisning och VGIK hade tagit ut målvakten Jonas Malm för att spela sex mot fyra.
Guts fick efter målet ny ny utvisning 5+20 minuter och resten av perioden och i förlängningen fick VGIK spela med två man mer på isen. 3–2 kom helt väntat men det dröjde till 3.24 in på slutperioden efter skott av Adam Zöllner med Victor Greibe och Andreas Zöllner som passningsläggare.

• Nyförvärv för VGIK
VGIK presenterade ett nyförvärv i kväll, Nils Svensson från Trojas J 20.
– Det är en VGIK-produkt som spelar för Troja och som fick klart godkänt av tränaren.
– Bra för att vara första matchen, säger Marus Bengtsson.
Nils var för övrigt bära tt bli målskytt men i stället för nätrassel blev det en stolpträff.

– Jämnt och bra över hela linjen, konstaterade VGIK-tränaren om killarnas insats.

• Vinna över Alvesta
Avståndet till Guts minskade till sju poäng med åtta matcher kvartal spela. Närmast väntar Alvesta borta på söndag:
– Vi har förlorat de två tidigare matchen under säsongen mot Alvesta, inflikar Marcus Bengtsson som hoppas på tredje gången gillt för sitt lag, alltså seger,

På söndag möts för övrigt tvåan Boro och Guts. Vinner Boro hamnar dessa lag båda på 21 poäng.

VGIK vann skottstatistiken i dag med 41–26 (9–6, 7–10, 21–9, 4–0).

Text: Per Bunnstad