Ishockey

Bildextra: VGIK vann med 1–0

Ishockey Värnamo GIK tog ledningen i slutat av förstaperioden efter ett väldigt snyggt anfall i hemmamötet med Sölvesborg.

[23/23]

Resultatet stod sig matchen ut och nu är VGIK verkligen med i toppen av serien.

– Det var bara att säga så här till de om stod intill: Ni blir det mål för VGIK!
Det var ett anfall med oerhört starkt tempo och passningen till målskytten Oliver Wallqvist kom precis i rätt tid. Andreas Zöllner svarade för ett underbart förarbete och och Adam Dahlin fick också passningspoäng.

VGIK hade rena rama sjukstugan och det var tunt i spelarbåset. Man visade ändå styrka i den första perioden. Det var högt tempo men faktum är att Sölvesborg trots spelunderläge skaffade sig flera giftiga målchanser. 1–0 som kom kom 18.37 in på perioden kändes ändå rättmätigt.

Skotten var jämna 34–32 (12–1, 13–13, 9–9) och VGIK-målvakten Alexander Johansson fick glädja sig åt att hålla nollan.

Matchen som helhet var jämn och i Sölvesborg var VGIK då och då illa ute. Gästerna fick också ett mål kanske lite tveksamt bortdömt.
– Våra fem backar gjorde ett fantastiskt fint arbete och Alexander i målet var riktigt, riktigt bra, berömmer tränaren Marcus Bengtsson.

– Vi ska kunna spela bättre än ås här men skörtat ändå vinna när vi inte spelar på topp.

VGIK hade tappat lite i anfallsspelet då man saknade tre anfallare och fick vaska om lite i kedjorna,

Eftersom Guts förlorade är det laget i serieledning på samma poäng som VGIK. En poäng efter kommer HA 74 Sävsjö och ytterligare en poäng bakom återfinns Boro Vetlanda. Just Boro har en match mindre spelad och går till serieledning om man besegrar Nässjö på fredag.

Nu är det fyra lag som gör upp om seriesegern, ville betyder kvalspel uppåt. För VGIK väntar närmast bortamatch mot ett av de andra lagen: HA 74 från Sävsjö. Den här säsongen har VGIK förlorat alla tre mötena med Sävsjölaget och nu är det dags att ta första seger…

– Ja, verkligen det är dags för ändring, säger VGIK-tränaren inför söndagens match.

Text: Per Bunnstad