Ishockey

Bildextra: VGIK föll i derbyt mot GSK

Ishockey Värnamo GIK förlorade derbyt mot Gislaveds SK med 2–4 (1–3, 0–0, 1–1) och möjligheten att rädda kontraktet utan kvalspel är nu inte särskilt stor.

[15/15]

Erik Lilliecreutz gav GSK ledningen redan efter 3.39 men Markus Näslund kunde kvittera i spel fem mot fyra med 8.27 spelat. GSK gjorde sedan två mål i minuterna 14 och 17.

– Vi var inte påkopplade i den perioden men spelade helt okej i de två sista perioderna, säger Alexander Eriksson, tränare för VGIK.

I andraperioder hade VGIK tre numerära överlägen utan yay lyckas göra mål. Bättre gick det 3.10 in på slutperioden när Markus Näslund i spel fem mot tre reducerade.

VGIK satsade hårt framåt och plockade ut målvakten Peter Jonsson med 1.14 kvar av matchen. Då gick det som det ofta gör, mål i tom kasse och 2–4 med tre sekunder kvar av matchen.

– Vi saknar många spelare och visst blir det tuffare och tuffare att bli tvåa i serien. Så länge möjligheten finns ska vi sikta på den platsen.

Skotten var 30–30 och publiken uppgick till 344.

Text: Per Bunnstad