[31/34]

[32/34]

[33/34]

[34/34]

Dalen bortavann över Tyringe med hela 8–2. Det var  två nollpoängare som möttes. Troja Ljungby tog emot Mörrum och det blev 6–3 efter bland annat tre målgivande passningar av Alexander Edström som inledde sin ishockeykarriär i Skillingaryds IS.

Hemmalaget började bra och det dröjde inte länge innan målet kom. Det var genom Mattias Elfström som nätade 3.30 in i matchen.
Mörrum spelade upp sig efter halva perioden och gjorde två mål inom loppet av två och en halv minut.
Första perioden gick till gästerna som kunde gå till pausvilan med ledningen 2–1.

Trojanerna vaknade till och Oscar Öhman kvitterade för hemmalaget och Mattias Elfström satte sin andra för dagen och ledningen var återtagen.
Oscar Öhman ökade på ledningen och hemmalaget kunde gå till den andra pausvilan med tvåmålsledning.

Tredje perioden såg länge ut som det skulle bli mållöst, men när det återstod dryga fyra minuter så ökade spänningen i hallen när gästerna reducerade till 3–4.
41 sekunder senare så visar sig Trojas tredje målgörare upp sig, Jonatan Nielsen.
Mörrum tog ut sin målvakt när det återstod en minut och kvällens sista mål gjorde William Romfors när det återstod en sekund.
Troja vann matchen till synes utan något större problem med 6–3.

Fakta från kvällens matcher

IF Troja/Ljungby – Mörrums GoIS IK 6 – 3 (1-2, 3-0, 2-1)

Period 1: EQ 1-0 (00:54) Mattias Elfström (Oscar Öhman, Mattias Åkesson), EQ 1-1 (12:36) Khalid Ibrahim (Jesper Hultberg, Andreas Silverberg), EQ 1-2 (14:52) Marcus Paulsson (John Moberg, Adam Ingvarsson)
Skott: 15-8.
Period 2: PP2 2-2 (05:37) Oscar Öhman (Alexander Edström, Jonatan Nielsen), EQ 3-2 (11:54) Mattias Elfström (Tobias Törnkvist, Jonatan Nielsen), PP1 4-2 (14:01) Oscar Öhman (Mattias Åkesson, Alexander Edström)
Skott: 11-9.
Period 3: EQ 4-3 (16:09) Dave Lindarv (Janne Pälve, Adam Ingvarsson), EQ 5-3 (16:50) Jonatan Nielsen (Tobias Törnkvist, Sebastian Hansson), EQ 6-3 (19:59) William Romfors (Karl Olofsson, Alexander Edström)
Skott: 3-10.

Totalt: 29-27.

Utvisningar: IF Troja/Ljungby 3×2 min., Mörrums GoIS IK 4×2 min.
Domare: Viktor Svensson, JÖNKÖPING
Publik: 1325
Matchens lirare, IF Troja/Ljungby: Oscar Öhman
Matchens lirare, Mörrums GoIS IK: Dave Lindarv

Tranås AIF – Halmstad HF 5 – 2 (2-0, 2-1, 1-1)

Period 1: EQ 1-0 (08:31) Rasmus Koskinen (David Ojamäe, Sean Mcgovern), EQ 2-0 (10:25) Tobias Sjökvist (Pontus Eklöf)
Skott: 8-8.
Period 2: EQ 3-0 (00:42) Filip Petersson (Petter Eklöf, Jesper Alasaari), EQ 3-1 (06:54) Jonas Fredriksson (Sebastian Åkesson, Oliver Lexenberg), EQ 4-1 (11:59) Filip Petersson (Isak Ahrling, Eric Gustafsson)
Skott: 15-10.
Period 3: EQ 4-2 (12:38) Carl Westberg (Tom Johansson, Erik Åhlén), EQ 5-2 (16:04) Pontus Eklöf
Skott: 9-5.

Totalt: 32-23.

Utvisningar: Tranås AIF 0x2 min., 1×5, 1 matchstraff, Halmstad HF 3×2 min.
Domare: Morgan Claesson, ALVESTA
Publik: 655
Matchens lirare, Tranås AIF: Filip Petersson
Matchens lirare, Halmstad HF: Martin Pärna

Kallinge-Ronneby IF – Kalmar HC 3 – 1 (1-0, 1-0, 1-1)

Period 1: EQ 1-0 (14:10) Alexander Heiver
Skott: 12-8.
Period 2: EQ 2-0 (05:23) Ludwig Wistén (Jesper Solomon Frisell, Jakob Marshall Olsson)
Skott: 6-7.
Period 3: EQ 3-0 (01:09) Sebastian Magnusson (Jacob Hallberg, Tim Henriksson), EQ 3-1 (05:09) Jarkko Oikarinen (Marcus Lundberg, Albin Storm)
Skott: 13-9.

Totalt: 31-24.

Utvisningar: Kallinge-Ronneby IF 2×2 min., Kalmar HC 4×2 min.
Domare: Daniel Lindgren, ÄNGELHOLM
Publik: 729
Matchens lirare, Kallinge-Ronneby IF: Isak Edman
Matchens lirare, Kalmar HC: Kristjan Cepon

Hanhals IF – Borås HC 4 – 6 (1-4, 2-0, 1-2)

Period 1: EQ 0-1 (00:52) Oscar Ribbnäs (Martin Karlsson, Aleksandr Ossipov), EQ 1-1 (03:50) Ludwig Niederbach (Jesper Emanuelsson, Emil Backman), EQ 1-2 (15:19) Henrik Eriksson (Ludvig Jansson, Joonas Huovinen), EQ 1-3 (16:39) David Kozma, EQ 1-4 (17:57) Ludvig Jansson (Joonas Huovinen, Roni Viirlas)
Skott: 14-14.
Period 2: EQ 2-4 (02:20) Ludwig Niederbach (Jesper Emanuelsson, Emil Backman), EQ 3-4 (08:03) Emil Backman (Philip Elgestål, Jesper Emanuelsson)
Skott: 11-7.
Period 3: EQ 4-4 (02:31) Emil Backman (Jesper Emanuelsson, Ludwig Niederbach), EQ 4-5 (09:32) Aleksei Sibirtsev (Roni Viirlas, Simon Kämpe), EQ 4-6 (19:56) Henrik Eriksson (Joonas Huovinen, Mark Corbett)
Skott: 12-9.

Totalt: 37-30.

Utvisningar: Hanhals IF 2×2 min., Borås HC 2×2 min.
Domare: David Södermalm, GÖTEBORG
Publik: 402

Tyringe SoSS – HC Dalen 2 – 8 (0-0, 1-3, 1-5)

Period 1:
Skott: 6-10.
Period 2: EQ 0-1 (01:29) Timmie Persson (Erik Glimberg, Emil Larsson), EQ 0-2 (01:57) Johan Malmborg (Ian Örnskog), PP1 0-3 (05:49) Ian Örnskog (Johan Malmborg, Anton Netterberg), EQ 1-3 (07:02) Simon Morberg (Axel Blomqvist, Gabriel Altberg)
Skott: 5-13.
Period 3: EQ 1-4 (02:24) Ian Örnskog, EQ 1-5 (06:11) Joakim Stjern Svensson (Karl Smedberg), PP1 1-6 (09:43) Jonathan Tholander (Erik Glimberg, Johan Grönquist), EQ 1-7 (10:48) Karl Smedberg (Viktor Näslund, Anton Netterberg), PP1 2-7 (12:07) Felix Lidgren (Axel Blomqvist), EQ 2-8 (15:18) Markus Näslund (Anton Netterberg, Emil Eriksson)

Totalt: 17-33.

Utvisningar: Tyringe SoSS 3×2 min., HC Dalen 4×2 min.
Domare: Mikael Söderlund, KARLSHAMN