Innebandy

VIK:s herrar: 8 matcher på 19 dagar

Innebandy – Jättetufft, säger Deniz Nilsson som är tränare för Värnamo IK herrar som närmast har  ett proffsschema framöver.

Deniz Nilsson. Arkivbild

Månsarp leder division tre med en poäng före tvåan Värnamo som dock har fyra matcher mindre spelade. De uppskjutna matcherna kläms in i det ordinarie spelschemat i mars. Under 19 dagar 2–20 mars spelar Värnamo åtta matcher.

Före dess har man nu på lördag Södra Vättern på bortaplan. Det är det enda lag man förlorat mot den här säsongen, 4–7 i Värnamo.

– Vi är lite ringrostiga och det är viktigt att leverera direkt, säger Deniz Nilsson om ”starten” på serien.
Sedan den 17 december har man bara spelat två matcher,


Utgångsläget är i övrigt bra:

– Ja, vi har en fin trupp med tre målvakter och 17 utespelare. Styrkan är att vi hela tiden spelat med tre femmor.

Nu blir det ändå lite förändringar i träningsupplägget. Man får mer än tidigare inrikta sig på återhämtningsträning. Det gäller att vara förberedd för de många matcherna inom kort tidsrymd. Det är som att spela på elitnivå nästan. Skillnaden är dock att spelarna pluggar eller jobbar förutom att de ska spela innebandy också.

VIK har öst in mål så här långt och trion Axel Evebring, Emanuel Toftgård och Albin Rommeskog har gjort 23, 22 respektive 20 mål.  


De två bästa lagen i serien går till kvalspel där ettan möter tvåan i en annan grupp och tvåan får ta sig an ettan i den gruppen. Det blir Fliseryd, Gransholm, Carlshamn eller Väckelsång som väntar i ett eventuellt kvalspel.

Division två hägrar och det är länge sedan VIK var så högt upp i seriesystemet.

– För länge, säger tränaren som inte vet när man var i tvåan senast.

– Vi måste upp, säger tränaren förhoppningsfullt. Man har också ett ess i rockärmen. En ny spelare väntas bli presenterad inom kort.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *