Innebandy

VIK vill bli bättre än ifjol

Innebandy Värnamo IK:s damer i innebandyns division 1 har drabbats av två tunga spelartapp inför säsongen. Målsättningen för säsongen är att bli bättre än ifjol.  

Arkivbild

Alma Ohlsson slet av ett korsband i knät under försäsongen och Ida Nilsson har bestämt sig för att inte spela någon innebandy kommande säsong. Tränaren Erik Friberg erkänner utan omsvep att det är två tunga tapp man drabbats av. Men å andra sidan får man in SSL-meriterade Sofie Claesson och Ellen Hedberg från allsvenska Warberg.
– Maja Johansson kommer in från juniorerna också och hon är en jättetalang som känns superspännande, säger Erik Friberg.

Hur är känslan inför säsongen?
– Känslan är bra tycker jag. Vi är lite färre numerärt i truppen i år, men det känns ändå bra.

Man har lagt upp försäsongen på ett lite annorlunda vis i år.
– Vi har testat lite nytt och det känns som att vi har en bra energinivå.

Till nästa säsong görs seriesystemet om, allsvenskan ska halveras. Däremot kommer det bli fler lag i underliggande serier. Det innebär att man måste ha minst fyra lag bakom sig i sluttabellen för att kunna vara säker på att spela division 1-innebandy säsongen 23/24.
– Den tydliga målsättningen är att bli bättre än förra året och blir vi bättre så kommer vi klara oss kvar och det är det vi siktar på, berättar Erik Friberg.

Som topplag i serien pekar tränaren ut Hovslätt och Huskvarna.
– De var det förra året och jag tror på dem i år också Sävsjö kan bli en utmanare. De har behållit hela sitt lag egentligen och har en stabil grund.

Utöver de nya så menar Erik Friberg att målvakten Evelina Bolmvall, samt Saga Ohlsson, Felicia Hirby och Edith Nilenfors blir nyckelspelare för klubben i vinter.

På lördag är det seriepremiär när SSGIF kommer på besök till Värnamo sporthall.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *