Innebandy

VIK-damerna föll efter förlängning

Innebandy Värnamo IK:s damer förlorade borta mot Växjö med 6–7 (2–3, 2–1, 2–2, 0–1) efter förlängning.

Arkivbild

Texten uppdateras löpande.

Värnamo tog initiativet i matchen och efter halva förstaperioden hade laget en tremålsledning. Då kom Växjö tillbaka genom två mål inom loppet av 35 sekunder.

Med två snabba mål i andraperioden vände Växjö matchen, men Ella Liljeroth gav bortalaget nytt hopp med sitt 4–4-mål, ett resultat som stod sig till pausvilan.

I den tredje periodens första anfall tar Växjö ledningen på nytt, men i den 17:e minuten kvitterar Emma Rydholm. 90 sekunder senare gör Maja Johansson 6–5 till Värnamo som ser ut att gå mot seger, men med 52 sekunder kvar på klockan kvitterar Växjö och tvingar fram en förlängning. Där avgör Julia Magnusson för hemmalaget.

– Det var en helt okej insats från vår sida. De pressar högt hela matchen, vilket gör att det blir ett väldigt speciellt spel och vi har svårt att hantera det. När Maja gjorde 6–5 så var man ganska säker på att vi skulle vinna, men då gör de ett snyggt mål och det är bara att acceptera läget. Vi hade en liten förhoppning om att slå poängrekord för Värnamo i division 1. Nu blev det bara ett delat poängrekord, vilket var lite synd. Så är det ibland men vi har haft en riktigt bra säsong ändå, säger VIK-tränaren Erik Friberg efter matchen.

Hela laget får beröm för sina insatser i dagens match.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *