Innebandy

Värnamo tar ledningen i cupen

Innebandy Smålandscupen är igång och i och med Värnamos damers vinst mot Jönköping med 3-1, (1-1, 0-0, 1-0) så tar de nu ledningen. Uppdaterad.

Arkivbild

Allsvenskan håller på att göras om och det som innan var fyra serier ska bli två vilket även påverkar serierna under, bland annat division 1 som Värnamo spelade i förra året. Resultatet i Smålandscupen blir därför direkt avgörande för vilka som kommer få vara med i den serien även i år och även om ambitionen är att ”utvecklas och förbättras som lag” så ingår det ett mål att behålla sin plats i serien.

– Det gäller att göra allt vi kan för att komma med i den nya division 1 serien, säger tränaren Erik Friberg.

I dagens match är det inte Jönköpings allsvenska lag som Värnamo möter utan det är ett ungdomslag som likaså Värnamo har väldigt unga spelare.

– Vi gör en helt okej match men inte mer än så. Vi kom inte riktigt upp i den nivån som vi kan och det blir hackigt i spelet. Vi kan helt enkelt inte sätta ihop inställning, bra passningsspel, besultsfattande och ja alla delar tillsammans utan när det ena funkar så funkar inte det andra.

Båda målen gjordes av Felicia Hirby (2) och Saga Ohlsson.

Erik Friberg vill lyfta fram Felicia Hirby och Hanna Stenmark lite extra i dagens match.

– Förra året kom vi trea från botten och kom inte riktigt igång förens i slutet av säsongen så nu ser vi fram emot att ta med oss det till denna säsong, avslutar Friberg.

Värt att nämna är att Westbo o andra sidan har spelat en mindre match så de har chans att gå om det nu serieledande Värnamo i Smålandscupen. Nästa match spelas mot just detta Westbo redan på lördag.

 

Text: Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *