Innebandy

Värnamo klassen bättre än Vimmerby

Innebandy Värnamo lade i högre växeln i tredje perioden mot Vimmerby. Laget gick från 3-1 till 6-1 på sex minuter. Det blev tillslut 8-1 och laget tar sin största seger för säsongen. – Vi visar att vi är det bättre laget över 60 minuter, säger tränaren Erik Friberg.

Det var jämt i två perioder. Sedan lade Värnamo in den högre växeln och gjorde tre mål på sex minuter i tredje perioden.
– Vi gjorde det vi sa inför matchen att vi skulle göra. Sätta rejäl fart från start. Och sett över 60 minuter är vi det bättre laget, säger tränaren Erik Friberg.

Lagkaptenen Alma Olsson inledde Värnamos målskytte i första perioden efter att Vimmerby gjort första målet i matchen. Olsson skulle även skriva in sig i målprotokollet i mittperioden, när hon gjorde 3-1. Värnamo skulle få ytterligare en tvåmålsskytt i matchen, Emma Rydholm. Hon satte först 6-1 och avslutade målkavalkaden i tredje med att göra slutresultatet 8-1.

–Rydholm gör en kanonmatch idag. Även våran målvakt Evelina Bolmvall gör en fantastisk insats.

Övriga målskyttar för Värnamo var Ida Nilsson, Tilde Jansson, Maja Arnetorp och Clara Lindqvist.

Det återstår fem matcher för Värnamo som vill klättra i tabellen, som för tillfället återfinns på en sjätteplats med 16 inspelade poäng.

–Nu bygger vi en vinnarkänsla resterande matcherna som är kvar, avslutar Friberg.

TEXT: Kenneth Andersson