Innebandy

Vill att säsongen förlängs: ”Blir inte rättvist”

Innebandy Idrotten har den senaste månaden tvingats skjuta upp mängder av matcher och tävlingar på grund av pandemin. Nu vill Värnamo IK att innebandysäsongen förlängs. – Jag hoppas de förlänger säsongen med minst en vecka, säger tränaren Erik Friberg.

Genrebild

Värnamo IK är det laget som drabbats hårdast i sin division 1-serie när det handlar om framskjutna matcher. Med en dryg månad kvar av seriespelet har de åtta matcher kvar att spela, medan övriga lag har mellan fyra till sex matcher kvar.
– Vi har hört av oss till förbundet, både genom föreningen och genom ledare i vårat lag, för vi sitter i en situation där vi har tre flyttade matcher. Det är inte vi som ställt in, utan det är motståndare som ställt in på grund av Covid, berättar Värnamo IK:s tränare Erik Friberg.

Friberg betonar att han har förståelse för att matcherna ställts in.
– Men nu sitter vi i en situation när vi ska spela åtta matcher på den här korta perioden medan andra lag har fyra matcher kvar. I slutändan blir inte det rättvist.

I den haltande tabellen är Värnamo just nu indragna i en bottenstrid, men skulle de vinna de matcher de tvingats flytta så är de uppe på en tredje plats i tabellen.

Möte idag

Enligt uppgifter till Värnamo.nu så ska det svenska innebandyförbundet ha möte under fredagen där just frågan om att förlänga säsongen ska avhandlas.
– Smålands innebandyförbund har sagt till oss att vi ska spela matcherna på den tiden som är satt, fram till 12 mars. På grund av att det allsvenska kvalet startar på ett visst datum så kan inte de göra någonting förrän det nationella förbundet ändrar på det allsvenska datumet.

Värnamo IK vill att säsongen förlängs med minst en vecka, alltså minst till den 19 mars.

Är det ens rimligt att ni ska spela åtta matcher fram till den 12 mars?
– Nej, det blir inte rimligt. Vi löser väl det på något vänster, men då är ju frågan igen om det blir rättvisa förutsättningar? Jag tycker ändå att det är viktigt att vi tävlar på lika villkor. Skulle vi få tre skador så kommer vi spela många matcher utan bästa laget.

Erik Friberg vänder även på resonemanget och menar att det uppkomna läget även kan vara till fördel för hans lag gentemot konkurrenterna.
– Om jag till exempel skulle vara tränare i Ryd, vi skulle ju helt kunna spela på deras resultat nu. I ett sånt läge kommer vi veta exakt vad som kommer krävas för att klara oss kvar och det är ju också en konkurrensfördel som vi får jämfört med de andra lagen. Men samtidigt ska vi då spela våra matcher på väldigt kort tid.

Värnamo.nu har sökt svenska innebandyförbundets tävlingschef Magnus Nilsson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *