Innebandy

Tappert – ändå förlust

Innebandy Värnamo IK var nära att lugga serieledaren Olofström på poäng i damettan. Uppdaterat.

Från ett tidigare möte med Olofström

Matchen slutade 3–4. Thea Johansson, Clara Lindqvist och Maja Arnetorp var målskyttar för hemmalaget,

– Surt, kommenterar VIK-tränaren Erik Friberg strax efter matchens slut.
Han tycker att det lika gärna kunde ha blivit seger som nu uddamålsförlust:
– Stolpskott och kanonläge, noterar han om chanserna till mål vid ställningen 3–4.

VIK gjorde en mycket fin inledningsperiod men tyvärr fick gästerna in en reducering i nästa sista minuten. Gästerna vann andraperioden med 2–0 men VIK kvitterade till 3–3 i slutperioden. 3–4 kom ändå mitt i periodens och sedan blev det int efter mål.

– En stark insats från vår sida i en helt jämn match, noterar Erik Friberg.
Emmy Sjögren i målet får lite extra plus. I övrigt var det jämnt. Klart godkänt till alla tjejer.
Erik Friberg noterar även att det inte är så bra med två raka förluster men just nu är man inne i en spelperiod med matcher mot lagen på övre halvan. Avstånd nedåt är nåd stort.
– Ja, men det är viktigt att kriga så att vi inte ska behöva titta nedåt, avrundar VIK-tränaren.

Närmast väntar två bortamatcher mot först Vetlanda och därefter Sävsjö. Sedan blir det uppehåll till den 14 januari.