Innebandy

Målkalas – då hyllade tränaren defensiven

Innebandy Skillingaryds IK vann mot Hestra på ett övertygande sätt. 9-0 skrevs segersiffrorna till i Skillingaryds Arena. Tränaren Elias Heijel menar att defensiven vann matchen åt hans lag. – Vi är otroligt täta bakåt, säger han.

Efter att ha förlorat förra helgens premiär tog Skillingaryd en gruvlig revansch idag när de besegrade Hestra i innebandyns division 4.

Nio mål bjöd man på och Henrik Ojala och Simon Titusson gjorde två mål vardera. Övriga målskyttar var Martin Berggren, Joel Sandén, Olle Ryman, Patrik Ojala Gyllengard och Fredrik Lundkvist.

Huvudtränaren Elias Heijel om matchen:
– Det var lite som en trestegsraket. Första perioden var ganska bra och vi gör ungefär det vi ska göra, men får kanske inte riktigt den utdelningen vi vill ha. I andra går vi ner oss lite och släpper in dem lite i matchen. I tredje kör vi över dem helt och hållet.

Efter premiärförlusten mot Fagerhult Habo ungdom menar Heijel att dagens match var ett fall framåt.
– I alla fall i sista perioden när vi spelar enkelt. Sen spelade vi inte dåligt i de två första perioderna i premiären. Vi fallerade i tredje där. Men spelar vi som vi ska så går det bra, det gäller bara att hålla i det i tre perioder.

Elias Heijel ger plus till målvakten Patrik Gunnarsson.
– Håller man nollan så är man rätt bra faktiskt. Men alla gör en otroligt bra defensiv match idag. Det är där vi vinner matchen. Sen att vi gör nio mål uppåt, det är bara ett plus. Men vi är otroligt täta bakåt i varje byte.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *