Innebandy

SIK arrangerar elitmatch

Innebandy Superligalaget Jönköpings IK dam kommer att spela en match i Skillingaryds Arena mot seriekonkurrenten Warberg.

Kim Anderssonn, ledare i SIK.

Skillingaryds IK har fått äran att arrangera en träningsmatch lagen emellan söndagen den 18 augusti.

– Det är en stor idrottshändelse i kommunen med spelare i världsklass i en av våra största sporter. I Jönköpings IK finns dessutom två spelare, Sofie Claesson och Ellen Åhman, och två ledare, Nicklas Claesson och Jan Aronsson med rötterna i Skillingaryds IK och i ett par fall boende i Skillingaryd, berättar Kim Andersson i SIK.

Det är Kim Andersson och Krister Lundgren som ledare SIK F 04–06 som haft de mesta kontakterna med Jönköpingslaget.

Flicklaget F 04–06 har de senaste åren haft mycket kontakt med JIK och det är inte minst tanke vare att det finns flera spelare och ledare i JIK med anknytning till SIK. Sofie Claesson har exempelvis varit lagfadder till flicklaget. Ledare och spelare i SIK åker ofta till Jönköping för att följa JIK:s matcher

– Krister Lundgren och ja gick en förfrågan om vi i klubben ville arrangera en träningsmatch, säger Kim.
Man behövde inte fundera länge utan nu sluter ledare och spelar i klubben upp för att göra ett lyckats arrangemang den 18 augusti. Det blir fritt inträde och säkert en del kringaktiviteter.

SIK har just nu inget damlag men hoppas ha igång ett igen säsongen 20/21. Man har sju tjejer som spelare Hovslätt plus många från ungdomsleden som nästa år nog är mogna att vara med i ett damlag.

Jönköpings iK dam säsongen 2018/2019. Pressbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *