Innebandy

Serieseger efter dramatik för VIK:s ungdomar

Innebandy Förutsättningarna var glasklara inför helgens två avslutande matcher i serien. Två vinster skulle innebära serieseger men förutsättningarna var tuffa för Värnamo IK:s lag pojkar födda 2009.

Helgen skulle inledas mot toppkonkurrenten Hovshaga som hade samma poäng och lite bättre målskillnad än Värnamo. Matchstart fredag kväll 19:30 verkade dock inte passa Värnamos killar som blev fullständigt överkörda i inledningen av matchen. Hovshaga kunde efter några fina prestationer gå fram till en 3-0 ledning redan 7:30 in i första perioden. Många lag knäcks av en sådan inledning men Värnamo IK generation -09 är ett lag som kämpar in till slutsignalen oavsett resultat.

3-1-reduceringen innan periodpaus var viktig och tände killarna ytterligare inför de två avslutande perioderna. Några småjusteringar i periodpaus fick stopp på Hovshagas anfallsspel och Värnamo tillbringade mer och mer tid i anfallszon. Det tog dock till mitten av andra perioden innan reduceringen kom efter en tilltrasslad situation framför mål. Kvitteringen skulle också välförtjänt komma innan periodpaus efter att man radat upp frilägen och skott från farliga positioner.

Redan i första bytet av sista perioden tar Värnamo ledningen för första gången i matchen och ett vilt jubel utbryter. Sista perioden ägs sedan av Värnamo men bollen vill inte in. Avslutningen blir en nervkittlande historia men med ett bra försvarsspel och en bra målvakt reder laget tillslut ut Hovshagas sista anstormning och matchen slutar 3-4 till Värnamos favör. Oerhört starkt att vända ett 3-0 underläge till vinst med 3-4 i en seriefinal.

Lördagens avslutning mot Älmhult som gått från klarhet till klarhet under senare delen på säsongen och matchat topplagen var nu sista biten att knäcka för en eventuell serieseger.

Älmhult ville förstås förstöra våra gulddrömmar och satte 0-1 tidigt. Men som vanligt tuggar laget igång och har vänt till ledning 3-1 innan perioden är slut. Andra och tredje perioden blir sedan lite av en transportsträcka innan guldjublet utbryter. Matchen slutar hela 13-4 och guldhattarna sätts på samtidigt som slutsignalen ljuder. Vilken glädje!

Sammanfattningsvis ett väl genomfört seriespel med 15 segrar, 1 oavgjort och 2 förluster. Styrkan i laget är försvarsspelet och lagets jämnhet där många spelare kan gå in och avgöra matcherna. Sista matchen mot Älmhult är ett bra exempel där lagets 13 mål fördelas på hela 10 målskyttar.

Foto och text: Mikael Persson, Värnamo IK

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *