Innebandy

Ovisst inför omstarten av innebandyn: ”Det får tiden utvisa”

Innebandy Det är ovisst för Värnamo IK inför seriestarten av innebandyettan. Anledningen till det är att det knappt har spelats tävlingsmatcher sedan 1,5 år tillbaka. – Det är skitsvårt att säga vilka förväntningar man ska ha på oss, berättar tränaren Erik Friberg.

Erik Friberg är ny tränare för Värnamo IK i innebandyettan. Foto: Henrik Skoglund

För två säsonger sedan var Värnamo IK snubblande nära att avancera upp från division 1 till allsvenskan. Däremellan har det bara blivit tre seriematcher innan fjolåret ställdes in på grund av pandemin. Den nye tränaren Erik Friberg vet därför inte riktigt vad man ska förvänta sig av hans lag.
– Jag tror ingen vet vad man kan ha för förväntningar på något lag egentligen. Om man ser till för två år sedan när de var på väg upp i allsvenskan, från det laget tror jag att de tappade fyra-fem spelare som var riktigt duktiga. Till i år har vi tappat några till, men vi har ju ersatt dem också.

Av de som ersatt nämner Erik Friberg bland annat Ida Nilsson, som närmast kommer från Växjö i allsvenskan. När säsongen stängdes ner i fjol hade hon gjort sju poäng på sju matcher.
– Sedan har vi många duktiga yngre också. Så frågan är ju: hur många har alla andra tappat och hur bra är de? Det vet man inte, säger Erik Friberg och fortsätter:
– Vi mötte Olofström i en träningsmatch och de ledde serien klart när den stängdes. De var bättre än vad vi var, men det var ändå ganska jämnt. Så det är skitsvårt att säga vilka förväntningar man ska ha på oss, men förväntningarna blir att det kommer bli kul innebandy tror jag. Fullt ös framåt.

Friberg nämner också lagkaptenen Alma Ohlsson som en som ska gå i bräschen för laget.
– Det är ett stort ansvar. Du ska leda laget. Som sagt så är det mycket yngre spelare och jag är en av de som är äldre, säger 22-åriga Ohlsson.

Alma Ohlsson har, förutom en avstickare till Ljungby under ett par säsonger, varit Värnamo trogen.
– Vi är ett väldigt ungt lag och jag tycker vi ska satsa på att spela ihop oss och komma så högt upp i tabellen som vi bara kan. Så övre halvan skulle jag tycka är ett mål för oss.

Hon tycker att det är skönt att innebandyn är igång igen.
– Det har varit ett år som varit lite tråkigt nu utan innebandy.

Vad har du gjort i stället?
– Jag har pluggat, så jag har haft fullt upp med det.

Erik Friberg menar att det är svårt att sätta ett mål placeringsmässigt med tanke på att förra säsongen ställdes in.
– Men målet är framförallt att bygga någonting som kan bli jäkligt bra på lång sikt. Tabellplacering? Det får nog tiden utvisa, men man tävlar alltid för att vinna…Vi vill vinna så mycket som möjligt.

Under lördagen är det premiär i Värnamo sporthall då hemmalaget tar emot Sävsjö.

Alma Ohlsson är lagkapten i ett ungt Värnamo IK. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *