Innebandy

Målsnål premiär för VIK-damerna

Innebandy Värnamo IK:s damer fick en bra start i innebandyns division ett. Laget vann säsongspremiären på hemmaplan mot Sävsjö.

Foto: Tero Hedin Väisänen

  [1/20]

  [2/20]

  [3/20]

  [4/20]

  [5/20]

  [6/20]

  [7/20]

  [8/20]

  [9/20]

  [10/20]

  [11/20]

  [12/20]

  [13/20]

  [14/20]

  [15/20]

  [16/20]

  [17/20]

  [18/20]

  [19/20]

  [20/20]

Det blev en riktigt målfattig tillställning, matchen slutade bara 3–1 till Värnamolaget, där hemmalaget inte gjorde sitt tredje mål förrän i matchens allra sista minut.
– En jätteskön seger. En premiär är alltid viktig att vinna och det var särskilt skönt att det var Sävsjö vi slog. Vi mötte dem i Smålandscupen i augusti och då fick vi stryk, säger VIK-tränaren Erik Friberg.

VIK började matchen bäst och tog ledningen med 1–0 sex minuter in i första perioden genom Clara Lindqvist. I den 18:e minuten ökade hemmalaget på till 2–0 genom Ida Nilsson.
Sävsjö kom tillbaka i andra perioden och reducerade i den tionde minuten till 2–1.

Sista perioden blev en tuff och tillknäppt tillställning. Med bara 25 sekunder kvar att spela kunde dock Värnamo fastställa slutresultatet till 3–1 efter att Clara Lindqvist slagit in bollen i öppet mål.
– Det var tajt och jämt hela matchen, men det är så det brukar bli när vi möter Sävsjö. Men vi hade flera chanser att göra mål, så det var inte orättvist, konstaterar Erik Friberg. Han vill passa på att ge målvakten Emmy Sjögren beröm för en bra insats.

Den nye VIK-tränaren ser fram mot den kommande säsongen och hoppas Värnamo ska kunna göra en bra insats.
– Den här säsongen är ju väldigt speciell för alla lag. På grund av corona har det inte spelats några seriematcher på över ett år. Alla lag har många nya spelare och ledare, så man vet egentligen ingenting om de andra lagen, konstaterar han.
– Men jag tycker vi har ett riktigt bra lag, samtidigt har vi många unga och oerfarna spelare, så resultaten kommer säkert att pendla. Men målet är att vi ska bygga upp något bra på sikt.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *