Innebandy

Inledde Smålandscupen med seger

Innebandy Värnamo IK:s damer inledde Smålandscupen på bästa sätt när de besegrade Sävsjö på hemmaplan med 5–3 (1–1, 2–0, 2–2).

Arkivbild

Sävsjö inledde Smålandscupen med att besegra Gnosjö hemma med 6–3. Laget inledde starkt även mot Värnamo när Wilma Claesson gav bortalaget ledningen, men Felicia Hirby kvitterade innan paus.

I den andra perioden tryckte VIK på och pressen gav utdelning två gånger om. Clara Lindqvist och Edit Evebring gav hemmalaget en tvåmålsledning inför den tredje och sista perioden.

I sistaperioden inledde bortalaget en våldsam jakt på poängen. De fick utdelning två gånger om, men VIK var effektiva. Två minuter efter att Sävsjö kvitterat gör Tilde Jansson 4–3 och med endast 23 sekunder kvar på klockan blir Clara Lindqvist tvåmålsskytt när hon fastställer slutresultatet 5–3.

– Det var en bra insats. Hela gänget gjorde en riktigt bra insats i dag. Vi vågar att spela boll, vi är modiga och vi håller oss till spelplanen som vi har bestämt, det känns riktigt kul, säger VIK-tränaren Erik Friberg efter matchen.

Hur var känslan i den tredje perioden?

– Sävsjö gick ned och spelade på två femmor. De spelade rakt mot mål och de satte oss under press. De gör två mål, men sedan vänder vi tillbaka spelet igen. Vi körde på med alla spelare hela tiden och det var kul att det gick hela vägen, speciellt för de unga tjejerna som kommer upp och ger allt. Hela laget får ett extra plus i kanten, avrundar Erik Friberg.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *