Innebandy

Första VIK-förlusten

Innebandy Värnamo IK åkte på sin första förlust i säsongens seriespel. Växjö IBK Ungdom blev en för svår motståndare på bortaplan.

Daniel Jönsson var inbladnad i två av VIK-målen. Arkivbild

Kronobergarna segrade med siffermässigt klara 7–3 (2–2 3–0 2–1).

Första perioden var helt okej för VIK:s del. Man fick ett tidigt ledningsmål genom Edvin Fransson till 1–0. Och efter att Växjö vänt till 2–1 kunde Daniel Jönsson kvittera innan den första pausvilan.

I andra perioden kom tappet när Växjö genom två snabba mål skaffade sig en tvåmålsledning. En time out från VIK gav inget utan Växjö kunde istället göra 5–2 inför slutperioden.
Sedan handlade det mest om att spela av matchen och noteras ska att VIK:s tredje mål gjordes av August Svensson.

– Vi förlorade mot ett bättre lag. Så enkelt är det, säger VIK-tränaren Deniz Nilsson.
–Det vi tidigare varit bra på var vi inte bra på idag. Killarna kämpade dock på bra. Men några individuella överbetyg blir det inte den här gången, avslutar Deniz.