Innebandy

Ineffektiviteten fällde VIK

Innebandy Det blev förlust med 4-3 på bortaplan mot Vimmerby i säsongens andra match för Värnamo IK i innebandyns division 1. Tränaren Erik Friberg säger att det var svårigheterna att göra mål som fällde hans lag idag.

Bilden är från en tidigare match Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Efter att förra helgen ha inlett med en vinst kom så säsongens första förlust för Värnamo IK. Vimmerby hade ledningen med 2-0 innan VIK kunde hitta in i målprotokollet i den andra perioden genom Clara Lindqvist.
– Vi gör ingen bra andraperiod. Första är egentligen bra och i tredje är vi klart bättre än vad de är. Det är bara det att vi har så otroligt svårt att göra mål på våra chanser, säger tränaren Erik Friberg.

Vimmerby gjorde de två kommande målen och såg ut att gå mot en klar seger. Men på slutet gjorde Värnamo två mål genom Ida Nilsson och Thea Johansson och skapade lite dramatik i slutet.
– Då trycker vi på, det gör vi egentligen i hela den tredje perioden. På slutet lyckas vi chansspela lite och gör två snabba och vi är ganska nära att göra ett till också. Men det är lite sent tyvärr.

Friberg är märkbart besviken efter uddamålsförlusten.
– Vi kan så jäkla mycket bättre. Vi har så mycket mer att ge.

Vad tar du med dig inför framtiden?
– Jag tycker vi kan ta med oss tredjeperioden. Vi var bra mot Sävsjö också i tredje. Idag var vi bra i tredje igen och det är viktigt i innebandy.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *