Innebandy

Förlorade målkalas efter förlängning

Innebandy Värnamo IK:s damer förlorade mot Jönköping IK:s utvecklingslag med 9–10 (2–2, 5–2, 2–5, 0–1) efter förlängning. – Det var ett riktigt sjöslag där ute, menar VIK-tränaren Erik Friberg.

Bild från kvällens match. Bild: Anette och Tero Hedin Väisänen

Föga anade besökarna i Värnamo sporthall vad de skulle få beskåda under kvällen. Totalt gjordes 19 mål på knappt 62 minuters spel. Redan efter två och en halv minuts spel hade publiken bevittnat tre mål: två mål i Värnamos och ett i bortalagets kasse. Clara Lindqvist kvitterade och 2–2 stod sig i första periodpausen.

I andra perioden drog hemmalaget upp tempot och gjorde hela fem mål. Inför den sista perioden stod det 7–4 till VIK, men Jönköping skulle komma tillbaka.

I inledningen av slutperioden gjorde bortalaget tre mål på sex minuter och med knappt halva perioden kvar gav Agnes Adin Jönköping ledningen med 7–8. Då vaknade Värnamo på nytt med två mål av Ida Nilsson och och Tilde Jansson. Hemmalaget trodde att segern var klar, men Jönköping kom tillbaka på nytt. Endast 45 sekunder efter att laget hamnat i underläge kvitterade Moa Engvall. 9–9 stod sig perioden ut och matchen avgjordes i förlängning. Efter 85 sekunder avgjorde Thea Svensson matchen till bortalagets fördel genom att göra 9–10 till Jönköping.

– Det var en väldigt svajig match. Det studsade verkligen fram och tillbaka. Det var jämnt och fullt ös, ett riktigt sjöslag. Det kändes bra när vi gick till paus med 7–4-ledningen, men sedan satte JIK en hög press och fick utdelning för det. Vi lyckades vända det hela igen och när Tilde gjorde 9–8 då kändes det som att vi reder ut det, men de lyckas vända tillbaka ännu en gång. Det är synd att vi inte får göra det sista målet, säger VIK:s tränare Erik Friberg efter matchen.

Vad tar ni med er till nästa match?

– Vi tar med oss inställningen från den här matchen. Tjejerna visade att det finns en krigarmentalitet i laget.

Tilde Jansson får ett extra plus i kanten för dagens insats.

Bilder: Anette och Tero Hedin Väisänen
Text: David Alin