Innebandy

Fanny poängräddare för VIK

Innebandy Värnamo IK dam lyckades ta poäng mot Craftstaden från Oskarshamn och med en Fanny Haglund som tremålsskytt.

VIK-tjejerna glada för en poäng. Foto: Tero Väisänen

Matchen i Värnamo slutade 5–6 men först efter förlängning.

VIK-damerna lyckades hämta upp 3–5 till 5–5. Det sista målet kom med 1.53 kvar genom Fanny Haglund. 3.05 in på förlängningen kom gästernas segermål. Det blev ändå en poäng för hemmalaget.

– Det är alltid en härlig känsla och bra för självförtroendet när det lossnar lite och man gör mål, säger Fanny Haglund.
– Sedan är det såklart surt med förlust. Vi har inte riktigt turen med oss ända in i slutet. Jag tycker vi var värda vinst idag efter allt slit. Men vi möter ett rutinerat lag och ändå tar med oss en poäng, så jag tycker att vi ska vara nöjda, fortsätter hon.

Hemmatränaren Henrik Rommeskog var mycket nöjd även om det kändes lite surt att förlora i förlängningen på ett mål som han tycker var regelvidrigt. VIK hade strax före det målet ett gyllene läge att göra 6–5 och ta bonuspoängen.

– En jämn match och starkt av tjejerna att hämta upp underläget. Vi hade gått ned på lite spelare och vi hade även chans på 6–5 innan tredje perioden var slut, kommenterar Henrik Rommeskog.

Framåt var kedjan med Astrid Berg, Fanny Holmberg och Tove Söderberg lysande i dag.

Defensivt extra beröm till målvakten Emma Bäckman samt backarna Linnéa Höögs och Amalia Rommeskog.

I tabellen är nu VIK fem poäng över nedflyttningsstrecket. Närmast väntar Gransholm borta, ett lag som ligger på just nedflyttningsplats.

Fanny Haglund i vit tröja. Arkivbild

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *