Innebandy

Erik ska träna SIK

Erik ska träna SIK

Innebandy Erik Friberg blir ny tränare för Skillingaryds IK i division fyra.

Lagom till påsk meddelar SIK vem som tar över rodret som ny huvudtränare för Skillingaryd IK:s herrlag. Det blir Erik Friberg som efter ett antal år som verksam inom innebandyn i Göteborg nu flyttar hem till Vaggeryd och tackat ja till att styra SIK-skutan.

Sportgruppens Jonas Ragnarsson är mycket nöjd över rekryteringen.
– Vi har haft en bra dialog med Erik under några månader sedan det stod klart att han skulle flytta hem igen. Det är en oerhört driven tränare med ett stort taktiskt kunnande och en passion för innebandyn. Känns väldigt skönt att vårt förstaval till tränarposten nu är löst.

Erik Friberg har de senaste fem säsongerna varit verksam som huvudtränare i div-2-lagen Frölunda IBK och IBF Backadalen.

• Dina tankar om att ta över som huvudtränare?
– Det känns fantastiskt roligt. Tanken var att ta en paus från innebandyn efter många år i division 1 och division 2 i Göteborg, men när frågan kom från min moderklubb så fanns det faktiskt inget att tveka på. Det ska bli väldigt roligt att få bli en del av det nya SIK!

• Din filosofi som tränare?
–  Jag försöker jobba så mycket som möjligt med ett aktivt försvarsspel där man försvarar för att anfalla. Sedan gillar jag en mer noggrann och kontrollerad offensiv när man väl har bollen. Sist men inte minst trycker jag väldigt hårt på ett rappt omställningsspel.

• Målsättning för säsongen 19/20?
– Målsättningen är såklart att vinna varje match vi spelar. Men fokus kommer att ligga på att utveckla ett eget spel som på sikt kommer att ge bra prestationer och framgångar i serien.

Faktaruta Erik Friberg
Ålder: 31
Familj: Sambo och två barn
Bor: Göteborg (men flyttlasset går till Vaggeryd i juni)
Klubbar som tränare: Högsbo AIK, Frölunda IBK, IBF Backadalen

Erik Friberg blir ny tränare i SIK. Pressbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *