Innebandy

Dråpslaget: Drar sig ur seriespelet: ”Sorgligt”

Dråpslaget: Drar sig ur seriespelet: ”Sorgligt”

Innebandy Med bara veckor kvar till premiären meddelar nu styrelsen i Skillingaryds IK att man inte kommer komma till spel med herrseniorlaget. Detta då det är för få spelare tillgängliga. – Vi har försökt så gott vi kunnat, säger ordföranden Ewa Blomqvist.

Bild från förra säsongen. Foto: Per Bunnstad

Det har under sommaren ryktats om att herrarna i SIK kanske inte skulle få ihop ett lag till seriespel denna säsong. För några veckor sedan lät det ändå som att det var positiva tongångar. Men under tisdagen gick man ut med det definitiva beskedet att det inte blir något spel.
– Vi hade en sju-åtta unga killar som ville fortsätta. Vi hade en förhoppning om att få med de äldre från förra årets trupp så man kunde bygga för framtiden och den yngre stommen. Men vi nådde inte fram riktigt och de väljer att sluta, berättar Ewa Blomqvist.

Förhoppningen är att man ska komma till spel nästa säsong med hjälp av spelare som kommer in utifrån.
– Vill någon komma hit och spela för oss så är de välkomna. Från våra egna led ser det väldigt mörkt ut. Det kanske handlar om fem-sex år innan vi kan ha en a-lagstrupp med spelare från ungdomsverksamheten.

Hur känns det?
– Det känns jättetråkigt. Det är inte roligt. Att inte ha ett representationslag på herrsidan, nej, det är verkligen sorgligt. Det känns tråkigt att vi tappar de unga killar som ville fortsätta.

Ewa Blomqvist talar sig varm om alla de ideella krafter som lägger ner tid och energi på föreningen. Hon berättar att hon känner att man befinner sig i en nystart där exempelvis styrelsen växt rent numerärt jämfört med ifjol. Och det är inte bara sorg och bedrövelse just nu.
– Vi har ett ungt och spännande damlag i division 2 som vi kommer satsa på nu. Det är jätteroligt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *