Innebandy

Bildextra: VIK vände och vann mot topplag

Innebandy Värnamo IK besegrade topplaget Gransholm i innebandytrean genom en sen vändning till slutresultatet 9–8.

[22/22]

VIK kvitterade till 8–8 med drygt tre minuter kvar och segermålet kom med 49 sekunder kvar genom Olle Winsth.

Alla hemmasupportrar slets mellan hopp och förtvivlan slets mellan hopp och förtvivlan. Det stod 4–7 med tio minuter kvar av matchen. VIK hämtade upp till 7–7 men så kom ett par minuter senare 7–8 och det var åter nattsvart. Så kom då den slutliga vändningen med 8–8 och 9–8.

– Sista 15 minuterna var årets bästa insats, noterar hemmatränaren Deniz Nilsson som är jublande glad över de oväntade poängen.
Nu är plötsligt VIK med i kampen om att rädda kontraktet.

Blott 16-årige Leo Collbo i målet storspelade och Carl Andersson var på verkligt målhumör.

Nu väntar närmast Jämjö hemma redan på söndag i en flyttad match. Jämjö bör passa VIK ännu bättre. Det blev oavgjort borta och en hemmaseger skulle betyda mycket för VIK.

Text: Per Bunnstad