Innebandy

Besegrade Vetlanda borta

Innebandy Värnamo IK:s herrar  tog sjätte raka segern när laget besegrade Vetlanda borta med 6–7 (3–2, 1–2, 2–3).

Efter målfesten mot Månsarp var VIK-herrarna sugna på att förlänga sin segersvit. Det började bra borta mot Vetlanda när Isak Radisch gav laget ledningen i den femte minuten, men hemmalaget vände och gick till pausvila i uddamålsledning.

I mitten av den andra perioden kvitterade Gabriel Johansson hemmalagets ledning, men Gustav Öhman gav Vetlanda åter ledningen ett par minuter senare. VIK skulle dock få sista perioden och med en minut kvar på klockan kvitterade Lucas Bergenholtz.

I tredje perioden tog bortalaget initiativet och William Strandberg och Daniel Jönsson gav VIK en tvåmålsledning. Vetlanda gav inte upp utan knappt 90 sekunder senare reducerade Christoffer Lilja. Men Värnamo skulle få det sista ordet. I den 14:e minuten gjorde Oscar Emanuelsson 5–7. Efter en time out från hemmalaget reducerade Christoffer Lilja till 6–7, men VIK höll ut och inkasserade sjätte raka segern.

– Det här var otroligt skönt, en av de viktigaste segrarna i år. Även om inte spelade superbra så lyckas vi vinna. Vi startar matchen varken bu eller bä. Vi jobbar oss in och blir bättre under den andra perioden. I den tredje perioden lyckas vi till slut hitta ett sätt för att vinna matchen. Även om det blev lite tajt på slutet lyckades vi hålla tätt, säger huvudtränaren Edvin Fransson efter matchen.

Vad tror du är nyckeln till er starka form? 

– Självförtroende. Vi har mer självförtroende än vi hade under förra halvan av säsongen, det är mycket det som gör det. Att vi jobbar för varandra.

Kalle Sjöstrand och Lucas Bergenholtz får extra beröm för sina insatser i matchen.

I nästa omgång väntar Gnosjö på hemmaplan.

 

 

Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *