Hästsport

Värnamoryttarna vann laghoppning i Braås

Hästsport Efter tävlingsuppehållet är nu division 2-hoppningen igång igen och VBR:s ponnylag presterade på topp under den första tävlingsomgången.

Privatbilder

Elin Åkesson (Rosscon Ted B) och Ellis Ekholm (Prins)  [1/3]

Rebecca Ahlburg (Tequila) och Ingrid Hultdin (Gentle Alice)  [2/3]

Ryttaren längst till höger, Jenny Nilsson från VBR tog en sjundeplacering  [3/3]

– Så roligt att vi lyckades vinna efter en mycket spännande omhoppning. Vinsten avgjordes inte förrän med den fjärde och därmed sista VBR-ryttaren som red en stabil, men också snabb runda, berättar lagledaren Maria Hagstrand.

– Nu laddar vi för nästa deltävling som äger rum i Lammhult om ett par veckor. Givetvis är målet att kvala in till finalen i Vetlanda i oktober där vi i så fall får tävla mot de bästa lagen från andra zoner i södra Sverige, avslutar Maria.

• Dressyrtävling
Även lagtävlingen i dressyr har kommit igång. Under den gångna helgen var VBR:s division 2-lag i Grankärr och tävlade.

– VBR har ökat antalet dressyrekipage markant på sistone så vi har ett starkt lag, men lagen från andra klubbar är också duktiga så dessvärre hamnade vi utom placering denna första omgång, säger lagledaren i dressyr, Jenny Nilsson.

– Vi laddar nu om inför kommande omgångar och satsar slutligen på finalen som äger rum i Eksjö i oktober. Individuellt lyckades vi plocka hem en placering i Grankärr vilket kändes kul, fortsätter Jenny.

• Resultat Division 2, hoppning, ponny, Braås
Värnamobygdens Ryttarförening, 1:a, lokal lätt C. Ryttare: Ellis Ekholm, Rebecca Ahlburg, Elin Åkesson och Ingrid Hultdin.

• Resultat, dressyr, Grankärr
Jenny Nilsson, Joelsbo Divine, 7:a, 66,129 %, lätt B:3

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *