Hästsport

Värnamoryttarna har fem lag anmälda till Ponnyallsvenskan

Hästsport På söndag drar Ponnyallsvenskan igång. Värnamobygdens Ryttarförening har fem lag anmälda.

Pressbild

I helgen som kommer drar första omgången igång i Ponnyallsvenskans Elitserie. Värnamobygdens Ryttarförening (VBR) har ett lag anmält till serien som består av tre omgångar och om laget sedan går vidare till SM-final så äger den rum i Strömsholm under juni månad.
— Vi är verkligen laddade inför den första omgången nu på söndag i Mantorp. Det är fyra ryttare och en reserv som kommer att vara på plats. Totalt är det sex ryttare med i Elitlaget och det är Milwa Stensson, Tilda Lindell, Mira Oksanen, Elin Frisk, Nova Rafaj och Ebba Andersson, berättar Sanna Stensson, lagledare för Elitlaget samt grenledare för VBRs ponnyhoppning.

Stensson berättar vidare i ett pressmeddelande att intresset för laghoppning ökat i föreningen.
– Att vi har hela fem lag anmälda till Ponnyallsvenskan i vår är verkligen toppen. Extra roligt att se är att vi i Division 3 har hela tre lag anmälda vilket definitivt tyder på att vi har många ponnyryttare på frammarsch. Då varje lag består av fem till sju ryttare så innebär det att VBR ställer upp med totalt 28 ungdomar i Ponnyallsvenskan i vår och det är nog något av ett rekord för oss, avslutar en stolt Sanna.

Källa: Pressmeddelande Värnamobygdens Ryttarförening

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *