Hästsport

Värnamoryttare till SM i Mantorp

Hästsport Värnamobygdens Ryttarförening har två ryttare som ska tävla i SM i hoppning i Mantorp i augusti, nämligen 18-åriga Elin Frisk och 13-åriga Emilia Hjalmarsson

Elin Frisk. Falkenbergs Foto  [1/2]

Emilia Hjalmarsson. Falkenbergs Foto  [2/2]

Emilia tävlar i Children-klassen med sin storhäst What´s Eclair. 

– Då detta är mitt och Whats Eclairs första SM tillsammans så är mitt mål att få bra känsla och samla på mig rutin. Jag ser verkligen fram emot detta och tycker det ska bli riktigt roligt, berättar en förväntansfull Emilia.

Elin ska tävla med både sin D-ponny Starwins Lucky Boy och med sin storhäst Arizona, som hon tävlar med i juniorklassen.

Det ska bli jätteroligt att få rida SM på både ponny och storhäst. Jag ser verkligen fram emot det, säger Elin.

Starwins Lucky boy är en lite mindre ponny som är väldigt speciell och känslig, han kräver bra ridning från mig för att prestera sitt bästa. Han har aldrig gått på dessa höjder tidigare så det är nytt för både honom och mig. Vi kommer kämpa på och göra vårt bästa, fortsätter Elin.

– Arizona och jag har ganska nyligen kommit upp på denna nivå och vi har försökt samla rutin i de högre klasserna nu under våren och sommaren för att vara förberedda för ett svårt SM. Vi håller på att lära känna varandra och försöker få alla pusselbitar att falla på plats. Arizona är alltid glad och positiv och älskar att hoppa. Oavsett hur resultaten kommer se ut så är jag är stolt och tacksam över mina hästar och att jag får chansen att tävla mot Sveriges elit, avslutar Elin.

Värnamobygdens Ryttarförening (VBR) är en ideell förening med cirka 300 medlemmar som är knuten till Ridsportförbundet och Sveriges Riksidrottsförbund. VBR verkar för Värnamoregionens alla häst- och ridsports intresserade, såväl nybörjare som elitsatsande ryttare.

 Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *