Hästsport

Värnamoryttare segrade i inomhusdebut

Hästsport Värnamoryttaren Sandra Carlsson och hästen Prince låg i ledning redan efter kvalet och lyckades kamma hem segern i finalen av Breeders Trophy.

Sandra Carlsson på Prince.

I Breeders Trophy-finalen för fyraåriga hopphästar kom det 25 ekipage till start. Efter varje ritt gav domarna Henrik Ankarcrona och Mikael Nolin sina poäng och kommentarer. Värnamoryttaren Sandra Carlsson startade sist i klassen och låg i ledning efter kvalet med valacken Prince. I finalrundan föll en bom, men trots detta höll de ihop det hela vägen till seger i finalen. Ekipaget segrade även vid fyraårschampionatet i Falsterbo i somras.
– Alla våra uppfödningar är döpta efter artister, förklarar Sandra Carlsson när hon berättar varför hästen fick namnet Prince. Han är väldigt härlig, självsäker och lätt att jobba med. Men det kan även vara en svårighet i att utbilda honom, just eftersom han har så lätt för sig med allting. Det är en stor förmån att få rida en så fin häst, men det är en fin balansgång det också, säger hon.

Tävlingen i Flyinge var Prince första inomhustävling och hans första tävlingsstart sedan vinsten i Falsterbo i somras.
– När de andra hästarna gjorde sin första inomhusstart så var han lite förkyld och kunde inte vara med. Så planen var att han skulle ha gått en start inomhus innan det här, men jag är jätteglad att vi kunde starta här den här helgen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *