Hästsport

Stora framgångar i Kungsbacka för Sandra

Hästsport Det blev ett framgångsrikt veckoslut för Värnamoryttarinnan Sandra Carlsson. Inte mindre än fyra segrar samlade hon på sig under tävlingarna i Kungsbacka.

Sandra Carlsson på hästen Sirocco. Foto: Privat  [1/3]

Ebba Thalin med hästen Ice Lady Gräns. Foto: Privat  [2/3]

Victoria Almgren med sin häst Mr.Vain. Foto: Privat  [3/3]

Det var i somras som Sandra Carlsson och Victoria Almgren från l Värnamobygdens ryttarförening lyckades kvala in till Gothenburg Horse Show i Scandinavium som skulle gått av stapeln i februari. Men på grund av corona-pandemin sköts tävlingarna upp och avgjordes istället i Kungsbacka under det senaste veckoslutet.

Nära fem segrar

38-åriga Sandra Carlsson, med meriter från landslagshoppning i ponnyklassen, samlade på sig hela fyra segrar i unghästklasserna. Men det var nära även en femte vinst.
– Jag rev sista hindret i omhoppningen med en häst, Prince, jag var snabbast. Så det var nära en vinst där också, berättar hon och skrattar.

I söndagens final med hästen Otis Redding blev det delad förstaplats för Carlsson. Detta då hela tolv hästar gick felfria genom kvalet och finalen. I den klassen reds det inte mot tid.

För att få ihop familjepusslet bestämde sig Sandra Carlsson för några år sedan att fokusera mest på unghästar. Något som gett henne stor framgång de senaste. Men hon menar att tävlingarna i Kungsbacka är ett kvitto på att utbildningen av hästarna fungerar.
– Det visade att det inte bara är en häst som är bra, utan jag hade med mig fem hästar och alla fem tog pris och var riktigt bra. Så det är ett stort kvitto.

Red mot klockan

Sandra Carlsson tar även med sig en annan grej från helgen.
– Det var väldigt längesedan jag vann tre klasser en helg när jag rider mot klockan. För det är inte ofta man rider mot klockan med unghästar. För de ska ju utbildas och det ska vara lugnt och fint och sådär, säger hon och skrattar.

De här hästarna, är det stora talanger som vi kommer få höra talas om framöver?
– Ja, det tror jag. Den som jag vann 7-årsfinalen på, Sirocco, är ju uppfödd här i stan av Linda och Marita Rönneke. Bland mina egna hästar så är Prince en häst som vunnit väldigt mycket både som 4- och 5-åring så han är en stor talang som jag verkligen tror kommer kunna blomma ut och bli något bra, berättar Sandra Carlsson och fortsätter:
– Det var ju egentligen bara en äldre häst jag hade med mig, Chapman, så de andra fyra är talanger som jag verkligen tror på som inte bara kommer bli kvar i bygden utan kommer komma ut i vida världen.

Placeringar för VBR-ryttarna i Kungsbacka:

Sandra Carlsson, Otis Redding, 1:a, nationell 1.25, final SWB Trophy 6-åringar
SWB Trophy 6- samt 8:e i kvalet.
Sandra Carlsson, Sirocco, 1:a nationell 1.25, final 7-åringar samt 2:a i kval II
Sandra Carlsson, Prince, 5:a, nationell 1.25 meter, SWB Trophy 6-åringar
Sandra Carlsson, Chapman, 1:a, nationell 1.25 meter, kval I för 7-åringar
Sandra Carlsson, Untouchy, 1:a, nationell 1.25 meter, kval II för 7-åringar
Victoria Almgren, Mr Vain GJ, 4:a, nationell 1.35 meter samt 14:e, nationell 1.40 meter samt 1:a, nationell 1.35 meter i ATG Riders League Heat 3
Victoria Almgren, Hello Kitty de Levee, 12:a, nationell 1.40 meter
Victoria Almgren, Marco Monet, 7:e, nationell 1.25 meter, SWB Trophy 6-åringar
Ebba Thalin, Ice Lady Gräns, 14:e, nationell 1.35 meter samt 11:a, nationell 1.35 meter

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *