Hästsport

Ryttarförening arrangerar återigen hopptävlingar

Hästsport Värnamobygdens Ryttarförening arrangerar återigen hopptävlingar. – Som vi har längtat efter detta besked, säger Carina Manestam i föreningen.

Värnamobygdens Ryttarförening arrangerar återigen hopptävlingar. Foto: Pressbild  [1/3]

Ungdomarna lyfter en triumfens hand över huvudet över en ny utomhussäsong. Foto: Pressbild  [2/3]

Utomhusbanan invid Sörsjön är snart skådeplats för hopptälvlingar. Foto: Pressbild  [3/3]

För ett par dagar sedan tog Folkhälsomyndigheten beslut om att ungdomar födda 2002 och senare får börja tävla igen från och med i dag den 3:e maj, vilket innebär att hopp-och dressyrtävlingarna kör igång även för ungdomar. De yrkesverksamma ryttarna är dock igång och tävlar sedan 12 april. Efter att beslutet togs skickade Värnamobygdens ryttarförening, VBR, direkt in en ansökan att få anordna en hopptävling för ponny redan under den sista helgen i maj.

– Som vi har längtat efter detta besked, säger Carina Manestam, ansvarig för VBR:s hoppsektion. Ungdomarna längtar ut på tävlingsbanorna, därför vill vi vara snabba att anordna tävling för dem. Nu har ju även utomhussäsongen kommit igång vilket innebär att vi tävlar på vår fina utomhusbana invid Sörsjön, fortsätter Carina.

Tävlingen för ponnyryttare är dock inte den första tävlingen på utomhusbanan. Den 20-23 maj arrangerar ryttarföreningen sin första utomhustävling för storhäst.

– Vi har ju givetvis fortfarande coronarestriktionerna att ta hänsyn till, men det märks att många längtar ut till tävlingsbanan. Efter bara några dagar har vi fått 520 anmälningar till tävlingen, avslöjar Carina.

Källa: Pressmeddelande från Värnamobygdens Ryttarförening

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *