Hästsport

Hopptävling med avtackning

Hästsport Det har varit intensiva dagar hos Värnamobygdens Ryttarförening. 

Bo Norell, alias ”Bosse Banbyggare”, avtackades under tävlingarna. Bodil Lilja överlämnar blommor till Bo. Bild: Privat  [1/2]

Julia Lindell lyckades bäst av hemmaryttarna under helgens tävlingar. Hon kom tvåa i tävlingens högsta klass, 1,30 meter, med sin häst Hawaii. Bild: Privat  [2/2]

I dagarna två har det varit lokal och regional hopptävling för hästar i ridhuset på Sörsjö. 350 ekipage från 60 olika klubbar kom till start. Värnamoryttarna tog hem ett antal placeringar. Den främsta placeringen stod Julia Lindell för, som kom tvåa i tävlingens högsta klass, 1,30 meter, med sin häst Hawaii.

En annan stor händelse under tävlingsdagarna var att Bo Norell, alias ”Bosse Banbyggare”, avtackades efter en mängd år som anlitad banbyggare. Bosse är en passionerad banbyggare och troligtvis distriktets mest anlitade sådan. Han har byggt banor för såväl lokala som stora tävlingar som Falsterbo och Jönköpings Horse Show. Ryktet säger att han har varenda banskiss sedan 1998 sparad hemma i bokhyllan och att han använt dessa som inspiration under årens lopp.

Tävlingsledarna Bodil Lilja och Juliana Conradsson sammanfattar helgen.

   Efter två års väntan har vi nu äntligen genomfört en inomhustävling. Det var en hel del fix för att få allt att klaffa. Men allt flöt på bra då våra funktionärer verkligen gjorde allt för att få tävlingen att bli toppen.

VBR-ryttarnas resultat under tävlingsdagarna:

Julia Lindell, Hawaii, 2:a, regional 1,30 meter

Wiktoria Rydin, Isn´t She Lovely JF, 6:a, regional 1,30 meter

Juliana Conradsson, Kiwi, 3:a, lokal 1,10 meter

Magdalena Aggerstam, Hole´n One, 1:a lokal 1,00 meter

Källa: Pressmeddelande från Värnamobygdens Ryttarförening

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *