Hästsport

Framgångsrik helg för lokala ryttare

Hästsport I helgen anordnades ponnytävlingar på Växjö Fältridklubb i deras nybyggda ridhus i Bergunda utanför Växjö. Totalt kom 232 ponnys till start under lördagen. Värnamobygdens Ryttarförening skördade flera fina framgångar bland ponnyryttarna.

I LE för kategori C blev Maja Clewåker femteplacerad med ponnyn Prins och i Kategori D kom Alma Hugosson med Marko´s Shadow fyra.

I LD kategori D så kammade Ellis Ekholm hem tredjeplatsen med Machno Cowap.

I kvällen allra sista klass låg hinderhöjden på 90 cm och benämns LC. Här var det Amanda Görsson med Bjennesby Cher som tog hem segern i kategori D.

För Maja Clewåker var det hennes allra första tävling med en omhoppning. Hon fyllde 8 år förra veckan och detta var hennes andra tävling där hon fick starta i det som kallas för avdelning A. Från det år ryttaren fyller 8 år så är det tillåtet att starta i dessa klasser där man tävlar mot de som är till och med 20 år. Maja trodde inte det var sant när det stod klart att hon tagit hem en femte plats bland 18 startande. Lyckan var total att få gå in på prisutdelning framför publiken och ta emot en grön rosett och hederspris. För ponnyn Prins var det inte första gången, han är 21 år och är en riktig läromästare som varit ute på många tävlingar med flera andra Värnamoryttare genom åren.

Även Amanda Görsson var glad och lycklig över segern i dagens sista klass som var slut strax innan 21 på kvällen. Hon har fått en fantastisk start på året med enbart felfria ritter som bland annat resulterat i fyra segrar och en tredjeplats.

Pressmeddelande

Maja Clewåker. Foto: Privat  [1/5]

Amanda Görsson. Foto: Privat  [2/5]

Maja Clewåker. Foto: Privat  [3/5]

Ellis Ekholm. Foto: Privat  [4/5]

Alma Hugosson med sin häst. Foto: Privat  [5/5]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *