Hästsport

Emilia och Milwa tävlar i SM

Hästsport Under veckoslutet tävlar Värnamoryttarna Emilia Hjalmarsson och Milwa Stensson i SM i Skövde. För Emilia är det fjärde starten – Milwa tävlar för allra första gången. – Det här har varit hennes dröm, säger Milwas mamma Sanna Stensson.

Emilia Hjalmarsson och Milwa Stensson. Foto: Privat.

Milwa Stensson har åkt runt på kvaltävlingar under året. För att kvala in till SM så krävs det tre felfria rundor på banor som har samma höjd och samma tekniska nivå som i SM.

Sporten får tag i Milwas mamma Sanna Stensson när de står i kö uppe i Skövde för att få hästen Baby Blue besiktigad av en veterinär. Dagen till ära fyller dessutom Milwa elva år.
– Det här har varit hennes dröm att lyckas nå hit och att hon gjorde det redan nu…Vi är jätteförväntansfulla och glada för att de har lyckats ta sig hela vägen hit. Jag tror Milwa är det enda ponnyekipaget i GGVV-regionen som har lyckats. Det är inte så enkelt, säger Sanna Stensson.

Vad har hon för förväntningar?
– Drömmen är ju att vinna, men det kortsiktiga målet får väl ändå vara att bara vara här och ta med sig erfarenheter och få fina rundor. Det är ju ändå hennes första SM.

Milwa tävlar i B-ponny-klassen och det får man göra mellan 10 till 13 års ålder.

Rider sitt fjärde SM

Emilia Hjalmarsson är 14 år och gör sitt fjärde SM. Hon är den andra från Värnamobygdens ryttarförening som tävlar under veckoslutet med sin Cissi42. Förra gången tog hon sig till A-final.
– De andra gångerna har jag inte haft flyt riktigt, konstaterar hon.

Vad har du för förväntningtar?
– Såklart att det kommer gå bra. Men jag har bara haft hästen i tre månader, så vi känner inte varandra riktigt än. Jag vill komma till A-final, det är målet.

Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här: Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.
Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.
Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *