Hästsport

Ebba blev distriktsmästare på hemmaplan

Hästsport Ebba Thalin blev tillsammans med hästen Ice Lady Gräns småländsk distriktsmästare i 1,30-klassen under helgens avslutande tävlingar på Sörsjö.

Ebba Thalin blev tillsammans med hästen Ice Lady Gräns småländsk distriktsmästare i 1,30-klassen under helgens tävlingar på Sörsjö. Foto: Privatbild

–Det är en speciell känsla att vinna på hemmaplan, inför så många man känner. Det har känts bra hela helgen, i dag satt allt och det kändes väldigt bra att få vinna, säger Ebba när vi får en pratstund med henne efter tävlingen.

Ebba Thalin och hästen Ice Lady Gräns har haft en god känsla hela tävlingshelgen, men resultaten har inte gått deras väg. I gårdagens 1,40-ridning gick allt bra fram tills att sista bommen föll. Det var en förhoppningsfull duo som gick ut som 19:e ekipage i dagens mästerskapstävling i 1,30-klassen.

– Jag var tvungen att satsa och ge allt jag kunde. Jag höll ett jämnt tempo, tog snäva svängar och gasade där jag kunde. Vi höll ihop det hela fram över sista hindret och in i mål. Vi tog ledningen och jag var osäker på om det skulle hålla hela vägen, men det gick vägen. Det var helt otroligt. Hästen betyder så otroligt mycket för mig, säger Ebba.

För Ebba Thalin, som tävlar för Värnamobygdens Ryttarförening, var det tredje gången som hon blev småländsk distriktsmästare. Hon rankar den här framgången högt i karriären.

– Det är väldigt speciellt att vinna på hemmaplan, inför så många man känner. Jag har tävlat i Falsterbo och på Elmia, men det här är något annat.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *