Hästsport

Dags för Vaggerydstravets största tävling

Hästsport Ikväll är det dags för stor publiktävling på Vaggerydstravet där V86 ska avgöras

Arkivfoto; Sara Brodin är en av hemmakuskarna

Travtävling på näst högsta nivå inom travsporten i Sverige arrangeras ikväll på Vaggerydstravet.

– För oss innebär det att vi blivit tilldelade några stora lopp bland annat försöken till Diamantstoet och STL. Diamantstoet är en serie med fina prispengar för ston, med åtta försökslopp på de olika banorna och final på Eskilstunas dubbeltrav sista helgen i juni. STL står för Svenska Travligan och är också en serie i olika dimensioner, exempelvis brons-, silver- och gulddivisionen. Samma sak här, försök här hos oss ikväll och final i Eskilstuna. Båda dessa loppen har 125 000 kronor i förstapris i försöken och under finaltävlingen kan hästen vinna 250 000 kronor, säger Maria Stark på Vaggerydstravet.

Ett eget storlopp körs även under kvällen som heter SmålandsStayern som är ett riktigt långlopp över 3 640 meter.

– Det kommer kända kuskar och tränare som tävlar i Sverigeeliten, bland annat Robert Bergh, Jorma Kontio, Adrian Kolgijni, Peter Untersteiner med flera. Vi hejjar såklart på hemmahästen Olga Utca, som tränas och körs av Sara Brodin från Högabråten. De startar i Diamantloppet, berättar Maria.

En fin sommarkväll på travet kan locka många tusentals besökare och i år finns även en publiktävling med där chansen finns att vinna 100 000 kronor. Tävlingen heter Vinnarcirkeln och är en quiz som man spelar under kvällen via sin mobil eller på plattor i ett särskilt tält med personal som hjälper dig tillrätta. De fem bästa i publiken går vidare till en final och i sista loppet blir vinnaren lottad på en häst. Vinner hästen blir det 100 000 kronor som går till quizvinnaren. Kommer hästen på andra till sjunde plats blir det pris i en fallande skala från 50 000 kronor ner till 3 500 kronor.

– Det går att spela till ATG på banan, både på V86, V5, vinnare och plats. Men glöm inte att ta med legitimationen då det nu är ett krav för att få spela. Tävlingen sänds på tv, men vi vill förstås att man besöker oss och upplever vår stora tävling på plats, avslutar Maria Stark.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *