Hästsport

Beridet bågskytte i samband med marknaden

Hästsport I samband med Vrigstad marknad hölls en tävling i beridet bågskytte.

  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Ett tyst lugn lägger sig över den nyss svämmade marknadsplatsen och vi summerar helgens nationella tävling i beridet bågskytte ”Sydsvenska Trähästen” som ägde rum på Vrigstad marknad. Tävlingen bestod av två grenar – ”Raid” och ”Tower” som i stort sett går ut på att ryttaren i full galopp ska skjuta ett visst antal pilar på några måltavlor på en 90 m rak bana och under en viss idealtid.

Vår egen klubbmedlem Jens tog en hemmaseger i Seniorklassen och får bära den ärofyllda guldmedaljen och trähästen. I juniorklassen briljerade Wilma Lindblad, från Sveriges beridna bågskyttar, och var den som fick kliva högst upp på pallen i sin klass. Tvåa senior blev Christine Karlsson och junior Linnea Hansen. Trea senior Ann-Sofie Wredendahl och junior Ingrid Berglund. Stort grattis alla för väl utförda ritter!

Utmaningen och tillika tjusningen med sporten är att man helt måste släppa tyglarna för att kunna skjuta och därmed lita på sin hästs omdöme. För att lyckas krävs samspel med sin häst, man kommunicerar genom känslan, som en avatar.

För de som ville testa på beridet bågskytte under tävlingslika former hölls också en inskolningsklass utom tävlan. Ett bra sätt för den mindre erfarne bågskytten eller mindre erfarne hästen att under lugnare former få känna på tävlingsmomentet.

Sist men inte minst – Vi gjorde det! Den nybildade klubben Horseback Archery Sydskyttarna höll sin första nationella tävling. Tack alla funktionärer för ert engagemang, tillsammans roddade vi både tävling och aktiviteter till marknadsbesökarna i form av uppvisning, ponnyridning, gosa med lantraslamm och prova på markskytte. Tillsammans är vi starka och har kul! Tack också våra sponsorer, ni är guld värda!

Text: Rebecka Carstensen
Foto Stefan Pettersson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *