Hästsport

14-åriga Emilia uttagen till landslaget i hästhoppning

Hästsport I ett pressmeddelande berättar Värnamobygdens Ryttarförening att 14-åriga Emilia Hjalmarsson tagits ut till landslaget i hästhoppning.

Emilia Hjalmarsson med hästen What´s Eclair. Foto: Privat

Emilia Hjalmarsson fick en positiv start på det nya året. Och en fin födelsedagspresent till sin 14-årsdag nu i januari. Hon är nämligen uttagen till det svenska hopplandslaget ”Children” med sin häst What´s Eclair.
– Det är en dröm som har gått i uppfyllelse. Att jag kommer få vara med om detta och att få lära mig mer inom ridsporten är en otrolig möjlighet som jag hoppas kunna ta tillvara på bästa sätt, berättar en överlycklig Emilia Hjalmarsson.
– Jag har verkligen en fantastisk häst med otrolig vilja och inställning och hon har dessutom sedan tidigare erfarenhet av internationell tävling så jag känner mig trygg med henne och det är jag så tacksam för, fortsätter Emilia.

Uttagningen till hopplandslaget innebär i praktiken att hon är en av tolv children-ryttare (12-14 år) i Sverige som ingår i den totala children-truppen där tre ekipage ingår i a-truppen, tre ekipage ingår i b-truppen samt åtta ekipage ingår i utvecklingsgruppen. Det är den sistnämnda som Emilia är uttagen till. Det är Svenska Ridsportförbundet som tar ut landslagsryttarna och deras uttagningskriterie var ”Ekipage som har visat på förmåga och utvecklingsbarhet genom jämna och stadiga resultat.”

Ekipage som är uttagna till utvecklingsgruppen kan komma att bli aktuella för landslagsuppdrag. Under året kommer Emilia bli inbjuden till träffar och träningar med landslagen. Nu närmast planeras en heldagsträff under Göteborgs Horseshow i februari där alla landslag kommer bjudas in till information, workshops och föreläsningar.

Källa: Pressmeddelande Värnamobygdens Ryttarförening

Taggar

2 reaktioner på 14-åriga Emilia uttagen till landslaget i hästhoppning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *