Handboll

Chockartat Sverige missar finalen

Handboll Ett kaosartat slut på ordinarie matchtid leder till förlängning och väl där klarar inte Sverige av den mentala smällen och missar finalen efter förlust med 30–34, (11–17) mot Frankrike.

Frankrike fick ett frikast i den sista sekunden och sätter den trots en mur på sex personer och Pallicka i mål vilket tar matchen till förlängning.

Väl i förlängningen verkar luften ha gått ur Sverige. De får inte till sitt offensiva spel, Pallicka trampar snett och marginalerna är verkligen inte på Sveriges sida.

Efter matchen kommer det fram att frikastet är felaktigt eftersom kastaren byter fot mitt i kastet men ingenting kan göras trots att handbollen har infört videogranskning.

Sverige missar helt enkelt möjligheten att försvara sitt guld från förra EM–et trots en helt otrolig andra halvlek med upphämtning från 11–17 efter paus.

Text: Linn Törnberg