Handboll

Bildspel och tv: HK Vaggeryd arrangerade ungdoms-SM

Handboll Det har varit handboll och åter handboll i Skillingaryds Arena i helgen när HK Vaggeryd stod som arrangör för en av kvalgrupperna i ungdoms-SM för 16-åriga killar.

Redo för spel  [1/9]

Lite uppmjukning  [2/9]

Presentation  [3/9]

Nu är det dags  [4/9]

Försvar  [5/9]

Straff för Vaggeryd  [6/9]

Björn Ericsson, som var med om att bilda klubben för 46 år sedan. Numera kassör och tävlingsledare  [7/9]

Spel  [8/9]

Match mot Country  [9/9]

HK Vaggeryd har inget 16-årslag utan har deltagit med sitt 15-årslag, vilket varit tufft men lärorikt. Vaggeryd inledde med att besegra Hultsfred som följes av möte med Lugi från Lund där gästerans målvakt var hit omutlig länge. Gästernas tidiga 10–0 slutade med 34–14.

I dag blev det hedersamma 17–24 mot HK Country från Stöpen utanför Skövde sedan Vaggeryd chockat med en tidig ledning med 3–0.

Sista matchen spelades mot IK Baltichov från Lerum och slutade 18–25. De två plasterna för fortsatt spel i SM gick till Lugi och Country.

– Underbart att få ha det här arrangemanget i en sådan fin arena, säger Björn Ericsson som varit huvudansvarig för helgens aktiviteter.
Samtidigt poängterar han att det är många som hjälpt till på en rad olika sätt.

– Alla lag har varit mycket positiva och anläggningen som sådan har fått mycket beröm.

• Annars i Vaggeryd
Numera spelar HK Vaggeryd inte sina matcher som i klubbens ungdom i Skillingaryd. Man huserar i Vaggeryd och därifrån kommer merparten av både aktiva och ledare.

Det lag som deltagit helgen tränas av Owe Andersson, Ulf Andersson och Kristina Stoork.

HK Vaggeryd bildades under namnet Skillingaryd/Vaggeryds Handbollsklubb – förkortat SVHK – i april 1972 och startade seriespel för herrar och damer hösten 1972.

Björn Ericsson var en av dem som drog igång handbollen 1972. Han minns många andra från starten eller de första åren:
– Ja, bland andra Kennet Adolfsson, Thorbjörn Josephsson, Stig-Agne Nöjd, Pelle Philip, Per-Ingmar Persson, Jonas Munck, Ulf Ygemar, Peter Nilsson, Gunnar Johansson och Tomas Engholm.
Just Björn, Kennet och Thorbjörn var initiativtagare.

Björn själv har haft olika uppdrag inom handbollen som ordförande för Smålands Handbollförbund.

• Inga seniorlag
Just nu saknar klubben seniorlag i seriespel men åtminstone på herrsidan kan ett sådant vara på gång inom något år. Stomme kan bli de 15-åringar som spelar som nu och en del seniorer som tränar en gång i veckan redan nu.

På damsidan hade man för bara ett par år sedan damlag i seriespel men intresset var inte tillräckligt stort för att kunna fortsätta.

Läs mer om klubbens historia på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *