Golf

Martina valde bort elitkarriären

Golf Efter ett liv som golfproffs i USA har Martina Edberg bytt inriktning i livet

Martina Edberg

För bara något år sedan kunde vi följa Hoks stjärngolfare Martina Edbergs framfart i stortävlingen US open. Då var det fullt fokus på golflivet för Martina, något som förändrades bara några månader senare. Martina valde att ställa in klubborna och byta spår.

– Det är ett beslut som vuxit fram, säger Martina och menar att när hon väl nådde LPGA-touren så kom hon fram till att det livet inte vad var hon den bild hon hade målat upp i sitt sinne. Martina berättar att beslutet att avsluta golfkarriären har vuxit fram och att hon tappade motivationen och kände att hon inte brydde sig om hur det gick. Livet i resväska och pendlandet mellan USA och Jönköping blev för mycket.

– Så länge jag gick på college var golfen en del av skolgången, enligt Martina och berättar att då fanns inte tid att fundera eftersom det ingick som en del av utbildningen att spela golf för sin skola.

Det gick så långt att hon, med sorg i hjärtat, kände sig obekväm när hon närmade sig sin födelseplats på Hooks herrgård. Golfbanan trängde sig på henne på ett sätt som gjorde henne obekväm.

– Det var en obehaglig känsla, tycker Martina som har fått jobba under det senaste året tillsammans med en mental coach för att övervinna obehaget.

– Mitt i alltihop är jag lyckligt lottad, säger Martina och pekar på det faktum att hon fattade beslutet själv.

– Det var jag som valde bort golfen och inte golfen som valde bort mig, säger Martina med lättnad i rösten.

Nu går livet vidare med studier och sikte på familjebildning. Det är fortsatt pluggande på internationella handelshögskolan i Jönköping. Martina ska bygga på sina fyra år i USA med två år för en mastersexamen i företagsekonomi. Ett år är avklarat och det är ett år kvar innan Martina Edberg ska kliva ut på arbetsmarknaden.

Någon comeback inom golfen ser hon inte framför sig. Sedan hon fattade beslutet förra sommaren har hon spelat ett klubbmästerskap på Hook tillsammans med sin farbror Hasse Edberg samt seriespel med Hook GKs damlag.

– Ett tag kändes det som att en nära vän försvunnit ur mitt liv, menar Martina men som tack vare sin mentala coach har hittat en bekväm relation med golfen avslutar Martina Edberg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *