Golf

Adam Bengtsson klubbmästare på Hooks GK

Golf Nu är även herrarnas klubbmästerskap färdigspelat på Hooks golfklubb

  [1/2]

Pelle Edberg tillbaka  [2/2]

Vi har redan rapporterat från damernas klubbmästerskap och nu är även herrtävlingen avgjord. Det var 59 herrar som hade anmält sig till tävlingen och de spelade 2 x 18 hål på lördagen och de 30 bästa gick vidare till söndagens 18 hål på Parkbanan.

Segrade gjorde Nässjöbördige Adam Bengtsson med 209 slag, sju under par. Tvåa blev Peter Grimfjord sex slag efter och tredjeplatsen togs av Björn Olsson ytterligare femslag efter.

Startfältet var nog det bästa i klubbens historia med sex spelare med PGA-medlemsskap, Pelle Edberg, Hasse Edberg, Peter Grimfjord, Eddy Eriksson, Calle Wissinger och Sam Reese. Den sistnämnde från Nya Zeeland.

En av de som deltog var Pelle Edberg som gjorde något av en comeback efter 18 månaders frånvaro på grund av axelskada. Han spelade enbart på lördagen och gick andra varvet på 63 slag, nio under par. Inom några veckor ska han göra comeback på Europatouren. Han fick ett bra kvitto på att formen finns.

Andreas Thunander från tävlingskommittén var nöjd med helgen, förutom sitt eget spel.

– Vi har diskuterat hur vi ska lyfta klubbmästerskapen ytterligare en nivå, säger Andreas och berättar att de siktade på 100 deltagare. Det blev 74 stycken, 59 herrar och 15 damer. De hade kunnat nå målet men juniorerna var på annat håll för en tävling.

Nytt för i år var att de hade starter och erbjöd gräsrange så att spelarna kunde förbereda sig på bästa sätt. Banpersonalen hade dessutom lagt ett stort jobb på banan och den var i toppskick och ingen klagade trots rejäl vind på lördagen och regn på söndagen.

– Vi bjöd på fika efter 15 hål sista rundan på lördagen berättar Andreas och talar om att det verkligen uppskattades. Deltagarantalet i år höjdes rejält jämfört med de senaste åren och ambitionen är att fortsätta att satsa på klubbmästerskapen för att bli en juvel i Hooks GKs arbete att ge medlemmarna ännu mera medlemsnytta.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *