Friidrott

WSK:s ungdomar visade framfötterna vid DM

Friidrott Under söndagen avgjordes distriktsmästerskapen i friidrott för ungdomar i Ljungby. För Wärnamo Sportklubb blev det en framgångsrik dag.

I söndags tävlade Wärnamo Sportklubbs ungdomar vid lag-UDM i Ljungby, där de olika småländska friidrottsklubbarna tävlar mot varandra i lag. WSK ställde upp med ett lag i F-13 klassen och ett lag i mix 14-17 årsklassen. Det blev en mycket spännande tävling där det sattes mängder av personliga rekord och också ett klubbrekord.

I F-13 klassen vann tjejerna i kamp med hela 15 lag brons med två poängs marginal till IFK Växjö efter en stenhård kamp ända in till stafetten. Tjejerna presterade allihopa på absolut topp trots att många fick tävla i grenar som de aldrig tidigare tävlat i.

Meja Askestam som fick tävla mot de ett år äldre tjejerna imponerade och vann både 60 meter (8,75) och trestegspremiären på imponerade 9,47 i stark motvind. Inte långt ifrån WSK:s klubbrekord.

Lisa Pruner tävlade för första gången i slägga där hon klämde till med hela 19,92 meter och gjorde ett stark lopp på 1 500 meter där hon sprang i mål på 6:17.90

Tyra Stening krossade det gällande klubbrekordet på 200 meter häck med tre sekunder och sprang i mål på en andra plats med tiden 32:50. Tyra tävlade även i stavhopp för första gången i karriären och trots ösregn och stark vind tog hon sig över 1,80 och slutade delad trea.

Emilia Gustafsson Hjertonsson kastade diskus för första gången på tävling och klämde till med fina 10,66 i sista kastet vilket gjorde att hon tog sig förbi två tjejer och säkrade att WSK hade sex poäng tillgodo på IFK Växjö inför stafetten.

Stafetten blev mycket spännande och direkt avgörande i kampen om medaljerna. Stafettlaget med Meja Askestam, Emilia Gustafsson Hjertonsson, Edit Brandt, Lisa Pruner och Tyra Stening gjorde alla mycket fina stafettsträckor och säkrade därmed tredje platsen totalt i tävlingen.

I mix 14-17 årsklassen blev det ingen pallplats totalt i tävlingen men många väldigt fina prestationer. Syskonen Ståhl hoppade och kastade långt. Theo Ståhl hoppade fina 5,11 i längd och Stina slängde iväg spjutet hela 22,76 meter.

Julian Fazakas som fick göra premiär i tre nya grenar och visade vilken mångsidig friidrottare han är. Han började med att springa 100 meter på snabba 12,85 och därefter ovana grenen 2 000 meter på 6:59.34 vilket tar upp honom som topp 20 på Sverigebästa-listan. En timme efter 2 000 m loppet fick han hoppa in och även köra tresteg på grund av ett skadeavhopp och med 10,11 placerade han sig som tvåa.

Julia Pettersson hoppade hela 1,37 i höjdhoppet.

Arvid Nord som endast är 13 år gick upp i 14-17-årslaget och körde 80 meter häck för första gången. Efter ett fint lopp tog han sig i mål på fina tiden 16,82. Arvid sprang även 800 meter på snabba 2:42.13.

Ebba Wallstenius fick på en praktträff i slägga på 39,97 och tog hem grensegern.

Kastaren Elias Andersson presterade som vanligt på topp och blev med 12,16 tvåa i kula och med hela 41.36 etta i diskus. Elias hoppade även stav där han tog sig över 2,20 i det besvärliga vädret.

Lisa Pruner gratuleras av lagkamraterna. Foto: Privat  [1/4]

Theo Ståhl hoppar längdhopp. Foto: Privat  [2/4]

14-17 årslaget från vänster: Ebba Wallstenius, Julia Pettersson, Stina Ståhl, Julian Fazakas, Elias Andersson och Arvid Nord (Theo Ståhl saknas på bilden). Foto: Privat  [3/4]

13-årslaget från vänster: Lisa Pruner, Edit Brandt, Tyra Stening, Emilia Gustafsson Hjertonsson och Meja Askestam. Foto: Privat  [4/4]

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *