Friidrott

Värnamotjejer i SM-finaler

Friidrott Axelina Johansson, Emilia Hammarström och Ellen Olsson är tre lokala tjejer vid pågående inomhus-SM i friidrott i Malmö.

Emilia Hammarström vid dagens SM. Foto: Erik Hagberg.

Axelina Johansson från Hagafors blev med 16.72 fyra i kula, bara fem centimeter efter trean. Fanny Roos vann som väntat och stötte hela 18.51.

• Världsstjärna
I längdhopp blev Emilia Hammarström från Värnamo åtta på 590. Segern gick som väntat till världshopparen Khaddi Sagnia som hoppade 664.
– Det var ett pressat läge för mig inför tredje hoppet för att nå finalen med ytterligare tre hopp och det lyckades, säger Emilia Hammarström.
Hon tog sig förbi en hoppare med 590 och tog åttonde och sista finalplatsen. Hon noterades dock för övertramp i de tre återstående hoppen.
– Ett av dem bara millimeter med övertramp. Det var annars långt, säger Emilia.
Hon har 602 som personligt rekord och det tror hon att hon ska kunna förbättra med ganska mycket.

• Ellen blev femma
Ellen Olsson från Värnamo blev femma i stavhopp på säsongsbästa 391 men hade ett mycket bra försök på 402. Michaela Meijer vann på 447. Favoriten Angelica Bengtsson har ryggproblem och kunde inte medverka.
– Jag är faktiskt väldigt glad över tävlingen. Inget kul resultat dock. Jag hade riktigt bra med höjd på 403, men hade otur med ribban. Till utomhussäsongen vill jag slå mitt personbästa på 4.25. Jag håller på att ändra min teknik ganska markant, så det viktigaste målet är att få till den nya tekniken till sommaren, säger Ellen Olsson.

Taggar

Dela


1 reaktion på Värnamotjejer i SM-finaler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *