Friidrott

SM-medaljer till WSK

Friidrott Under den gångna helgen avgjordes två stora mästerskap och Elin Jonasson i Wärnamo SK rapporterar.

Vi hade vår artonårige hoppare Hugo Schoug i Göteborg som hoppade längd och höjd på IJSM i Göteborg. Höjdhoppet var den gren som gick bäst och där slog Hugo till med ett nytt personbästa med höjden 1.78 m. Nästa höjd var 1.83 men det gick tyvärr inte vägen denna gång. Hugo kom tia i P 19 höjd med sitt resultat.

Schoug hoppade även längd under IJSM och nådde 5.59 meter. Vi vet att Hugo drömmer om 6-metersgränsen och det börjar närma sig. Kanske är det en gräns som han kommer att krossa under kommande utomhussäsong? Det blir spännande att följa! Även 1.80 meter i höjd är inte långt borta för Hugo.

• Veteranerna tävlade
I Malmö avgjordes veteran-SM för alla våra veteraner! Vår trupp på fyra veteraner satte många nya personbästan och tog många fina placeringar. Pether Askestam blev sjua i längd med nytt personbästa på 4,93 meter och fick springa försök, semifinal och final på 60 meter där han satte nytt personbästa med tiden 8,05 sekunder. Han är riktigt nära att ta sig under åtta sekunder. Pether sprang i C-finalen på 200 meter och kom slutligen åtta i M 45.

Monica Brogård stötte kula och hoppade höjd i K 50. Hon tog 1.20 meter och kom fyra med det resultatet. Den tre kilo tunga kulan stötte hon iväg 7.55 meter och kom på en åttondeplats.

Jörgen Karlsson Wallstenius kastade hem ett SM-silver i M 40 viktkastning. Det slutliga resultatet blev 9.66 meter. Stort grattis Jörgen!

Sist men inte minst tävlade även Börje Lennartsson. Han stötte kula i M 55 och lyckades stöta till sig bronsmedaljen. Börje stötte 10.85 meter.

Vi säger bra jobbat till alla aktiva som tävlade i helgen! Det är roligt och härligt att få rapportera om en sån här framgångsrik helg med flera nysatta personbästan och medaljskörd. Stort grattis till er!

Elin Jonasson, WSK

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *