Friidrott

Rekord, rekord och rekord var melodin för WSK

Friidrott Wärnamo Sportklubb tävlade med en trupp bestående av hela 29 aktiva vid B-tex cup i Villstad. Det slogs mängder av personliga rekord och Jonathan Rinman satte dessutom ett klubbrekord i diskus.

Veteranerna Pether Askestam och Jörgen Thelin tävlande i M-klassen tampades om segern på 100 meter. En kamp som Pether vann på 13.06 medan Jörgen sprang in på 14.15.

Hugo Schough också tävlande i M-klassen inledde säsongen starkt genom att hoppa 177 i höjd och 5.85 i längd.

Elias Andersson P-16 gjorde en mycket fin diskustävling med hela fyra kast över 45 meter där det längsta kastet mätte 47.86, cirka en meter från Elias personliga rekord.

Elias ligger för närvarande på andra plats i Sverigestatistiken i diskus och siktet är inställt på att ta över plats ett.

Felix Sköld P-15 satte nytt personligt rekord i höjdhopp med 168 och klättrar upp som sjua i Sverige i sin åldersklass.

Melvin Petersson också P-15 gjorde ett mycket fint 80 meters lopp med 10.78 och ett 800 meters lopp där han segrade med 2:26,33. Melvins båda lopp gör att han klättrar upp topp tio i Sverige i båda dessa grenar.

Jonathan Rinman P-14 stod för dagens starkaste prestation när han kastade hela 50.13 i diskus. Ett resultat som gör att Jonathan är helt överlägsen Sverigeetta i diskus i P-14. Jonathan gjorde även en stark kultävling där längsta stöten mätte 12,77 meter. Jonathan är redan Sverigeetta även i kula.

I spjut blev det personligt rekord med 40,34 och i spjut huserar Jonathan på plats två i Sverige i P-14.
Jonathan passade även på att springa ett snabbt 80 meters lopp på nytt personligt rekord 10,62.

Aron Gustafsson också P-14 satte nytt personligt rekord i höjd hopp med ett hopp på helan 1.56.

I P-13 segrade Noah Celinder på 600 meter med fina 2:01.86 I samma klass satte Benjamin Almen dubbla personliga rekord i längd 4.12 och i spjut med 20.20.

I P-12 satte Vincent Brandelius ett snyggt personligt rekord i spjut med 19.83.

I K-klassen tävlande veteranerna Maria Jonasson och Jeanette Jarl Ågren mot varandra där Maria
vann både kula 9.33 och diskus 24.33. Jeanette satte nytt personligt rekord i diskus med 17.51 och i kula med 7,66.

I F-17 sprang Alma Bergstrand ett fint 100m lopp på 15.80. Stina Ståhl också F-17 satte nytt personligt rekord i spjut med 29.34.

I F-14 sprang Meja Askestam ett snabbt 80m lopp på 11.39. I samma klass hoppade Alva Karlsson Viden långa 4.47 i längd.

I F-12 sprang Magdalena Mirzac ett snabbt 60m lopp med 9.68.

WSK hade även ett stort  gäng som gjorde fina prestationer när de tävlade i fyrkamp i 7-, 9-, 10 och 11-års klassen.

Källa: Pressmeddelande