Friidrott

Medaljregn för WSK

Friidrott Vid årets första arenatävling Junespelen i Jönköping hade Wärnamo Sportklubb tre representanter som alla gjorde fantastiskt fina prestationer under ledning av WSK:s duktiga tränare Satu Nyberg Schoug.

Hugo Schoug, Elias Andersson och Jonathan Rinman. Privatbild

Hugo Schoug tävlade i seniorklassen och vann höjdhoppet på 1.85. Det var endast tre centimeter från personligt rekord och han hoppade även långt i längdhoppet. Med 5.76 knep Hugo en silverpeng.


Elias Andersson tävlade i P 15-klassen. Han avverkade hela fem grenar för att träna inför kommande mångkamps-DM och krossade sina personliga rekord i flera grenar. I slägga kastade han hela 55,75 och
satte personligt rekord med nästan 14 meter vilket resulterade i en förstaplats. Guld och personligt rekord blev det även i kula där det nya personliga rekordet lyder 14,53.

I höjdhopp blev det ett nytt personligt rekord och åter en förstaplats när Elias hoppade 1,70 vilket är tio centimeter högre än det gamla personliga rekordet.

Nästa guld kom i längd där Elias längsta hopp mätte 5,34, även det ett nytt guld. Slutligen i spjut slutade Elias på tredjeplats med ett kast på 35,70, även det ett personligt rekord.


Den yngste i gänget Jonathan Rinman tävlande i P 13-klassen. Han började med friidrott så sent som förra året. Även han gjorde en mycket fin tävling. I sin första spjuttävling kastade han långa 31,72 vilket räckte till guld. Även i höjdhopp blev det en första plats med 1,40 och på 60 meter häck sprang han i mål på 11,62, vilket räckte till en silverplats.

Det blir spännande att följa denna duktiga trio och övriga duktiga friidrottare i Wärnamo Sportklubb i sommar.


Madelene Nishiura
Wärnamo Sportklubb

Taggar

1 reaktion på Medaljregn för WSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *