Friidrott

Jonathan briljerade och WSK:s aktiva gjorde många fina resultat i Växjö

Friidrott Wärnamo Sportklubbs ungdomar fortsätter att leverera fina framgångar.

Bilder: Pressbilder

Jonathan Rinman visar upp medaljskörden från Växjö inomhuskast.  [1/8]

Benjamin Almen och Noah Selinder satte fina personliga rekord.  [2/8]

Smilla Mattiasson löper häck.  [3/8]

Max Axelsson och Petrus Claesson på prispallen.  [4/8]

Felix Höller hoppar längd.  [5/8]

Glada killar på trekampsprispallen.  [6/8]

Glada tjejer på trekampsprispallen.  [7/8]

Cornelia Almen stöter kula.  [8/8]

Wärnamo sportklubb hade ett stort gäng aktiva som tävlande i Växjö i helgen, där både Växjö inomhuskast och Växjömångkamp gick av stapeln.

Jonathan Rinman, som är 14 år, tävlade i P15-klassen i Växjö inomhuskast och stod för fantastiskt fina insatser i alla grenarna som han körde. I vikt blev det guld med en segermarginal på cirka 3 meter när Jonathan kastade 14.14, ett resultat som tar upp honom som Sverige tvåa i sin åldersklass, P14. Även i diskus blev det guld och en stor segermarginal där det längsta kastet mätte 46.07. I kula knep Jonathan bronset med en stöt på 12.15, vilket tar upp honom som trea i Sverige statistiken i sin åldersklass. I spjut slog Jonathan till med sitt fjärde personliga rekord för dagen när han kastade 38.93.

WSK hade två duktiga killar till som tävlande i Växjö inomhuskast. Benjamin Almen, P13, satte dubbla fina personliga rekord med 21.26 i diskus och 19.29 i spjut. Noah Selinder, också i P13, satte också nytt personligt rekord i diskus med ett kast på 17.47.

I Växjömångkampen hade WSK ett stort gäng som tävlade och stod för många fina prestationer. I P12 blev det en jämn kamp mellan Max Axelsson och Petrus Claesson om silver och brons i fyrkampen, där Max drog längsta strået och tog hem silvret endast 9 poäng före Petrus. Även Felix Höller gjorde en fin fyrkamp.

I F12 representerades Wärnamo sportklubb av Smilla Mattiasson som också gjorde en stark fyrkamp med flera personliga rekord.

I de yngsta klasserna som körde 3-kamp gjordes det också massor av fina resultat av WSKs aktiva som var:
Cornelia Almen, Oliver Bligaard, Ally Deltin, Irma Ek, Alexander Höller, Isac Gunnarsson och Kerstin Ryden.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *